Udsmyk køkkenalrummet med flotte loftslamper

Danskerne er vilde med store og åbne køkkenalrum, hvor der er plads til både spisebord, køkken-ø og køkkenbordet, hvor der kan kokkereres vilde retter til gæsterne. Ofte er det dog en udfordring at finde den rette belysning, hvis man har en stor køkken-ø midt i ens køkkenalrum. Den kan nemlig tage meget plads og derved få rummet til at føles trængt, når der samtidig hænger store lamper over køkkenøen, som spærrer for udsynet.

Dette kan dog nemt afhjælpes med den rette belysning. Med de rette lamper til køkkenøen kan man nemlig skabe en lys og overskuelig plads at samles omkring. Derudover kan de populære skulpturelle lamper, som man ser mange af for tiden, være med til at skabe et spændende fokuspunkt midt i rummet.

Tænk over pladsen i rummet

Når man vælger en lampe til dit køkkenalrum, og især når man vælger lamper, der skal hænge over køkkenøen, så er det vigtigt, at man overvejer, hvor meget plads der i ens rum. Det går fx ikke at hænge en overdådig lysekrone op i rummet, hvis der knapt er plads til stolene rundt om bordet.

Har man højt til loftet og langt til ydervæggene, så er det selvfølgelig oplagt med de helt store lyskilder, som kan skabe et imponerende blikfang i rummet. Men fortvivl ikke, hvis der ikke er plads til de store lysekroner i hjemmet. Der er stadig mange flotte, tidløse og imponerende lamper på markedet. Har man ikke meget plads, kan man nemlig også eksperimentere med at have flere af den samme type lampe hængende på rad og række, og det kan give et utrolig sammenhængende udtryk i rummet, som fungerer lige så godt som den helt store lysekrone.

Dyrk den klassiske minimalistiske stil og leg med materialerne

Når man vælger en lampe til at hænge over køkkenøen, så kan man med fordel overveje, hvilke materialer der er i rummet og købe en lampe, der skaber kontrast til de øvrige materialer. Har man en del marmor, kan man fx snildt hænge en lampe op i flot og varmt messing. Det kunne fx være en minimalistisk True pendel loftslampe, som bringer en del varme ind i rummet – både i form af materiale og lys.

En True pendel er også oplagt, hvis man er fan af indretninger, hvor der hænges flere lamper op på rad og række over køkkenøen, fordi det minimalistiske design ikke virker uoverskueligt, når der hænger mere end én lampe.

Hav glæde af lamperne i mange år med tidløst design og skulpturelle former

Vælger man lamper til sit køkkenalrum, som skal hænge over køkkenøen, så er det desuden vigtigt, at man vælger nogle lamper, som man kan holde ud at se på i mange år fremover. Derfor kan det være en klar fordel, at man vælger lamper over køkkenøen, som er lavet i et tidløst design.

Det kunne fx være en Diablo pendel, som med dets klassiske skulpturelle form, vil passe ind i ethvert dansk hjem. Det skulpturelle og dog minimalistiske design er med til at give rummet en moderne atmosfære, og samtidig sørger det tidløse design i flotte materialer for at skabe et interessant blikfang i rummet.