God belysning giver godt indtryk

Prøv at huske en scene fra en amerikansk krimi, hvor at hovedkaraktererne besøger kriminelle eller socialt udsatte i deres miljø. Hvordan ved du, de lever usselt? Det ved du på belysningen. Når der er skærmet af for solen, eller alt kunstigt lys kommer fra glødepærer og derfor er gult og ækelt, virker deres hjem ikke indbydende. Belysningen har en masse at skulle have sagt for, hvad stemningen er.

Luk naturligt lys ind

Ønsker du en indbydende belysning i dit eget hjem, så skal du for det første tænke på den naturlige belysning. Har du persienner foldet for 24 timer i døgnet, så vil der altid være en depressiv stemning i dit hjem. Er du så heldig at have ovenlysvindue, er du nogenlunde sikker på, at i hvert fald ét rum i dit hjem er veloplyst i dagtimerne. Det gælder om at sørge for, at du kun skærmer af for skarpt lys.

Find de rigtige lamper

Nu er det kun om sommeren, vi har lyse nætter her i Danmark. Så når solen går ned, så skal du have belysning at tænde for, der får det bedste frem i hjemmet. Det kan du fx finde fra ANTIDARK, som har et bredt produktsortiment inden for pendel-, spot-, væg- og standerlamper. Sørger du for at montere de rigtige lamper de rette steder, får du en ligelig fordeling af lyset i alt fra køkken til stue.

Hvilken farve skal lyset have?

Lysets farve er værd at tænke på, når du vil skabe den rette belysning. Som sagt har glødepærer en gullig belysning, der ikke altid smigrer et rum. Når det så er sagt, så passer lys med denne gule farve (evt. fra en LED-pære) fint i en stue, da det har en beroligende effekt sammenlignet med skarpt lys. Omvendt bør du bruge skarpt lys på toiletter og badeværelset, bl.a. så du kan barbere dig ordentligt.