Hvordan vælger man de rette lamper til gangen?

Du skal selvfølgelig sørge for at gangene i din bolig er oplyst. For at sikre dette, skal du have monteret en form for lyskilder. I denne forbindelse er der dog et utal af muligheder. Derfor er det ikke alle, der mener, at det er nemt at træffe det rette valg.

Står du overfor at skulle vælge lamper til din gang, er der flere ting, du skal overveje. Af denne grund er det også nødvendigt, at du tager dig tid til at vælge med omhu. Det skyldes, at der er mange typer af lamper at vælge mellem, og ikke alle vil egne sig til din gang.

Er der højt til loftet?

En god idé er at vælge ud fra, om der er højt til loftet eller ej. Er der tale om en gang, hvor der er meget højt til loftet, kan du sagtens have flere pendler hængene. Er det lavt til loftet, vil det sandsynligvis være bedre med spots, små loftlamper eller væglamper.

Hvad du hovedsageligt skal fokusere på er, at dine lamper ikke må fylde for meget. Én ting er, at de kan være til gene, men noget helt andet er, at de vil få din lampe til at fremstå mindre, end den egentlig er.

Hvor meget lys er der behov for?

Det anbefales også, at du overvejer, hvor meget lys, der er behov for. Det er nemlig ikke alle lamper til gangen, der afgiver lige meget lys. Er det en gang uden vinduer og andet lysindfald, er der eksempelvis behov for lamper, der afgiver en del lys.

Hvis du derimod leder efter lamper, hvor der lysindfald andre steder fra, er det ikke nær så vigtigt, at dine lamper giver en masse lys. I samme ombæring bør du dog overveje, om du ofte befinder dig i gange, når det er helt mørkt, da dette også stiller krav til lamperne.

Hvad er dine ønsker til udseendet?

Langt de fleste har gjort sig nogle tanker om udseendet på deres lamper, inden de går i gang med at lede. I denne forbindelse anbefales det at være så specifikt, som muligt. Det vil nemlig kun gøre det lettere at sortere i det store udvalg af lamper.

Overvej eksempelvis, om det skal være stilrene og nærmest usynlige spots, om det skal være en stor og iøjnefaldende pendel, eller om det skal være minimalistiske væglamper, der harmonerer med den øvrige indretning i din bolig.