Led pærens udvikling

Led lys blev opfundet i 1934, men det var først i 1970, at man kunne skabe det gule led lys. En led pære er billigere at bruge end en normal glødepære. Ligeledes kan man udskifte halogen pære med led pære. Led er altså ved at være meget udbredt blandt befolkningen og supermarkederne. Det er også led pære, som sidder i de lyskæder, som bliver brugt til juledekorationer og generelt mange lyskæder. Man kan nu få en fjernbetjening med til nogle led lyskæder. Det vil sige, at man kan tænde og slukke for lyskæde, ved at sidde i stolen og pege fjernbetjeningen i den retning, hvor lyskæden sidder.

Led lyskæder til festlige anledninger

Et led lysbånd er blevet meget populære på det seneste. Lysbåndende kan fås i flere forskellige slags. Den der lyser klar lys, den som lyser med en bestemt farve fx rød og så er den, som kan lyse med forskellige farver på samme tid. Specielt, for unge, er den med forskellige farver populær. Den bliver brugt til fester, for at skabe en god stemning. Nogle har endda så teknisk snilde, at de kan få lyset i led båndet til at skifte i takt med rytmen fra sange.

Lyskæder til mange ting

Mange piger har led lys rundt om deres spejle, da det giver et godt lys til at lægge makeup. Mange vitrineskabe har det også rundt i kanten, for at give en flot finish til de ting, der står på hylderne. På efterskoler hænger eleverne ofte lyskæder op, for at skabe hygge stemning om aftenen, når mørket er faldet på. Det gælder både på værelserne og fællesrummene. Nogle har endda sat en led lyskæde ind i deres bil. Man kan få lyskæder, som på bagsiden har klister. Den sætter de, så rundt om i bilens kanter fx nede ved fødderne, og tænder dem, når det skal se smart ud.