Tre råd til at gøre dit hjem mere sikkert

Kamera og alarm

Dit hjem skal være det sted, hvor du kan føle dig allermest tryg og godt tilpas. For at realisere dette ønske handler det ikke kun om at indrette hjemmet hyggeligt og personligt. Du skal også tænke i sikkerhed, så indbrud kan forebygges. Netop det med at indbrudssikre en bolig og skabe tryghed er omdrejningspunktet for denne artikel.

I artiklen vil du kunne læse om, hvordan du øger sikkerheden i dit hjem – bl.a. med et alarmsystem og en digital dørspion. Læs videre og bliv inspireret.

#1 Investér i et alarmsystem med overvågning

Bor du i et område, der har været plaget af indbrud og indbrudsforsøg i en længere periode, eller vil du bare gerne gøre en helhjertet indsats for at sikre dit hjem så godt som muligt? Så vil det være oplagt at investere i et godt alarmsystem med overvågning. Sådanne alarmsystemer er ikke billige, men de er effektive og vil kunne skabe mere tryghed i hverdagen.

De smarteste alarmsystemer byder på overvågningskameraer med indbygget mikrofon og højtaler. Er kameraerne udstyret med højtaler, så vil du i princippet kunne tale direkte til den eventuelle indbrudstyv. Ofte kan dette gøres via en app, der er forbundet med alarmsystemet.

#2 Få installeret en digital dørspion

En anden måde, hvorpå du kan sikre dit hjem er ved at installere en digital dørspion. Med en dørspion vil du altid kunne se, hvem der banker eller ringer på din dør, inden du evt. åbner døren. Du kan på den måde undgå at åbne for uvedkommende, eksempelvis en indbrudstyv eller en anden person med skumle planer.

Skal du fremtidssikre dit hjem, så bør du gå efter en digital dørspion. Disse kommer med en skærm, hvorpå du klart og tydeligt kan se personen, der står udenfor din dør.

#3 Få udskiftet de gamle og usikre døre og vinduer

Sidst, men ikke mindst vil du gøre klogt i at få udskiftet dine gamle døre og vinduer. Det skal du ikke kun gøre for at spare på varmeregningen, men også for at indbrudssikre dit hjem. Det forholder sig nemlig ofte sådan, at indbrudstyve meget let kan få adgang til en bolig, hvis boligen er udstyret med gamle døre og vinduer med en lav grad af sikkerhed. Du kan alternativt udstyre dørene og vinduerne med nye eller flere låse, hvis du gerne vil beholde dem. Få evt. en låsesmed til at vurdere, om dine nuværende døre og vinduer er tilstrækkeligt sikret.