Tips til at vælge en lås til din dør

Overvejer du at skifte låsen på din dør ud? Det er en god idé sommetider at skifte låsen. Men det kan være svært at vide, hvilken type lås du skal vælge. Læs med videre her og bliv klogere på, hvilken lås du skal vælge til din dør.

Hvilken lås skal jeg vælge?

Der findes flere forskellige typer af låse, som er gode til en privat bolig. Låsene er lavet til forskellige døre og passer til forskellige behov. 

Dit behov kan være i forbindelse med, hvor højt et sikkerhedsniveau du gerne vil have. Derudover kan det handle om, hvor meget du bruger døren, og hvor ofte den skal låses og låses op. 

Udover at du skal tage hensyn til dit behov, så er dørtypen også vigtig. Du kan eksempelvis få forskellige låse til din hoveddør og din terrassedør. Endvidere har du højst sandsynligt et ønske om en stærkere lås til din hoveddør sammenlignet med låsen til et lille skur. Men hvilken lås passer så til din dør?

Det kommer an på, om døren er forsynet med en indbygget låsekasse, eller om der ikke er nogen låsekasse. En låsekasse er en unik konstruktion, der er placeret i en dør. Låsekassen arbejder med håndtaget i døren og sørger for en øget sikkerhed. 

Ydermere har dørens tykkelse samt dørtypen noget at sige, når det kommer til valg af en lås. Har du brug for hjælp til at skifte en lås, eller hvilken type lås du skal vælge, kan du altid få hjælp fra en fagmand.