Føler du dig sikker i dit hjem?

Der kan være mange årsager til, at du måske ikke føler dig helt sikker i dit hjem. Måske er det relateret til lokationen af din bolig, typen af din bolig eller noget helt tredje, der gør at du sætter spørgsmålstegn ved sikkerheden af din bolig. Her er derfor nogle tiltag du kan gøre, for at gøre din bolig mere sikker.

Godt naboskab

Hvis du bor i et område med en masse naboer, kan de måske i høj grad hjælpe med din utryghed. Når du er på ferie eller ikke er hjemme, vil der som oftest være nogle på vejen eller i det meget nære kvarter, der holder øje med de omkringliggende huse, og aktiviteten i området. Er du på ferie eller af anden årsag væk i en længere periode, kan det være du kan lave en aftale med en god nabo, der vil holde lidt øje med dit hus, vande planterne og måske tømme postkassen. På den måde vil dit hus ikke bære tydelige præg af, at du ikke er hjemme, og måske affeje en kriminel handling. Det samme kan du gøre for din nabo, når behovet opstår, så der bliver skabt en god stemning af at vi hjælper hinanden i dette naboskab.

Overvågning og sikkerhedssystemer

Er du alligevel usikker, eller bor du et sted, hvor naboer ikke er en aktualitet, kan du overveje at installere overvågning og/eller et sikkerhedssystem, der kan reagere, skulle det ske, at nogen forsøgte sig med at bryde ind i din bolig. Med et overvågningskamera kan du måske og selv holde en smule øje med, hvad der sker når du ikke er hjemme, eller hvis du har mistanke om noget helt konkret. Et overvågningskamera og sikkerhedssystemer kan desuden have en forebyggende effekt i nogle tilfælde, hvilket måske kan være endnu mere fordelagtig for dig der frygter indbrud, hærværk eller lignende kriminalitet i hjemmet.