Derfor skal du blive låsesmed

Der er større efterspørgsel i dag end nogensinde før på folk med en erhvervsuddannelse. Tømrer, mekanikere, murer og malere er generelt i høj kurs. Men hvad med låsesmede? Låsesmed er en uddannelse, vi sjældent taler om, og som har været overset længe. Det er en skam, for uddannelsen til låsesmed har rigtig meget at byde på.

Teknologi og finmotorik

Er du glad for at bruge dine hænder, og har du en god finmotorik? Så kunne uddannelsen til låsesmed meget vel være lige noget for dig. Uddannelsen til låsesmed hedder finmekaniker, og tager 4½ år, og starter med et grundforløb. Undervejs på uddannelsen kommer du i både praktik og på skoleophold. Uddannelsen kombinerer med andre ord praktik og teori på en god måde.

Når du er færdiguddannet finmekaniker, kan du bl.a. vælge at arbejde som låsesmed eller våbenmekaniker.

Du kan læse til låsesmed København, nemlig på TEC i Ballerup.

At arbejde som låsesmed

Vælger du efter færdiggørelsen af din uddannelse som finmekaniker, at arbejde som låsesmed, får du et job, som byder på langt mere end blot at hjælpe folk, som har smidt deres nøgler væk. Dit arbejde består i at installere og reparere både mekaniske og elektroniske låse. I dag er mange af de elektroniske låse meget avancerede systemer, så du kommer til at arbejde med den nyeste teknologi inden for adgangskontrol.

Du vil også komme til at arbejde med montering af forskellige alarm- og sikringssystemer til både private, erhverv og offentlige institutioner. Du skal desuden rådgive og vejlede kunder i, hvilke sikkerhedsløsninger der er de mest velegnede for dem.

Din arbejdsplads som låsesmed

Mange låsesmede har egen forretning med butik, men du kan også arbejde i vagt- og sikkerhedsfirmaer, hvor du bliver tilknyttet et vagtsystem, hvor du bl.a. skal rykke ud til virksomheder og private, som har haft indbrud.