Guide: Sådan slipper du af med mus i hjemmet

Har du mus i hjemmet, er det vigtigt, at du gør noget ved problemet med det samme. Mus i hjemmet kan sprede sygdomme og have en stor effekt sundheden. Derudover er mus også en trussel mod ejendom og madvarer! Er du i tvivl om, hvorvidt du er plaget af mus, så læs med her og bliv klogere på de små dyr.

Sådan bekæmper du mus

Du kan heldigvis godt slippe af med mus igen, dog er det vigtigt, at du gør noget ved problemet med det samme. I de fleste tilfælde vil det være en rigtig god idé at få professionel hjælp til musebekæmpelse fra skadedyrsservice. Især er der rigtig god hjælp at hente nær Esbjerg og Kolding, hvor du eventuelt kan læse her om musebekæmpelse. Du kan dog også selv gøre noget for at bekæmpe musene. Sæt eksempelvis musefælder op for at lokke dyrene til. Derudover er det en god idé, at du fremover forhindrer mus i at komme ind i dit hus. Sørg derfor for at gennemgå din bolig for små sprækker eller revner. De små dyr kan komme ind af selv de mindste huller, så husk at være grundig ved musebekæmpelse!

Tegn på mus i huset

Har du opdaget små hul i poser såsom korn, mel og gryn, kan skurken sagtens være mus. Endnu voldsommere kan du være så uheldig at have fået små bidemærker langs væggene eller i ledninger. Ofte kan du også finde bidemærker i tekstiler, træværk og møbler, som bliver brugt til rede. Oplever du en stærk og underlig lugt, som minder om ammoniak, er det højst sandsynligt et tegn på mus. Et typisk tegn på mus er afføring, som du ofte vil finde langs væggene, hvor dyrene ofte befinder sig. Ofte vil du også kunne høre, hvis du plages af mus.