Tips til indretning af soveværelset

En undersøgelse viser, at vi gennemsnitligt kommer til at bruge næsten halvdelen af vores liv på at ligge i sengen. Vores søvn er også ekstremt vigtig for vores trivsel, og det er ikke ligegyldigt, hvilke omgivelser vi sover i. Her er et par tips til, hvordan du indretter soveværelset bedst muligt.

En god nats søvn

Der er mange måder, hvorpå man kan skabe et rum, der bidrager til god søvn. Det starter med den rigtige seng. Det kan bestemt være det værd at bruge tid og penge på at finde den helt rette seng til dine behov. Typen af madras, pude og dyne kan spille en stor rolle i, hvordan man sover om natten. En anden faktor at tage stilling til, når man indretter soveværelset, er belysningen. Hvis du er meget lysfølsom, når du skal sove, eller døjer med migræne af og til, kan det være rigtig rart med nogle mørklæggende rullegardiner, så man kan sikre sig, at soveværelset bliver helt mørkt, når man har brug for det.

Et andet godt tip til indretning af soveværelset, som fremmer forbedret søvn, kan være at undgå fjernsyn i soveværelset. Nogle oplever nemlig, at deres søvn forværres, hvis de bruger for mange af sine vågne timer i sengen. Det kan være en god idé udelukkende at bruge sengen til at sove i om natten, så kroppen naturligt kommer i en god rutine af at slukke ned, så snart hovedet rammer puden. Det er også ofte lettere for hjernen at falde til ro, hvis den ikke bliver udsat for skærmlys lige inden sovetid.

Opbevaringsløsninger

Når man indretter soveværelset, tages der også gerne højde for opbevaring af tøj. Her kan du med fordel finde skabe både med bøjlerække, hylder og skuffer, så du bedst muligt kan opbevare og organisere dit tøj. Bed rollers under sengen kan også være en hjælp.