Hvordan finder man det perfekte sengetøj til en god nats søvn?

Der er mange ting, der spiller ind, når man skal finde det perfekte sengetøj. Det skal være behageligt at ligge i, passe til ens temperatur og se flot ud. Nogle foretrækker sengetøj af økologisk bomuld, hør eller bambus sengetøj frem for traditionelt bomuld. Andre foretrækker desuden en dyne frem for et tæppe – især om vinteren. Når det kommer til farver og mønstre på sengetøjet, er det helt op til egen smag. Der er meget forskelligt sengetøj på markedet, og det kan være svært at vælge. Derfor får du her en guide til valg af sengetøj.

Vælg det rigtige materiale til sengetøj

Når man skal vælge sengetøj, så er det vigtigt at tage højde for, hvilket materiale man foretrækker at sove i. Dette kan have stor betydning for ens søvn og komfort. Et populært valg er bomuld, men i de seneste år er andre luksuriøse materialer kommet på banen. Et eksempel er bambus sengetøj, der er noget af det bedste på markedet. Det er af høj kvalitet og føles lækkert og blødt. Derudover er bambus sengetøj svedabsorberende, temperaturregulerende, og slidstærk. Alt sammen godt for nattesøvnen. En anden mulighed er hør sengetøj, der er utrolig blødt mod huden og et let og luftigt materiale. Det er mere ru end bambus, og er til dem, der ikke foretrækker glat sengetøj.

Størrelsen på sengetøj afhænger af sengen

Når man skal købe nyt sengetøj, er det også vigtigt at tage højde for størrelsen på sengen. Dette gælder især, hvis man har en dobbeltseng, som typisk måler 140×200 cm. I så fald skal man have et sengetøj, der passer til denne størrelse. Derudover er det også vigtigt at tage højde for dyner og puder – her kan det være en god idé, at have flere forskellige tykkelser afhængig af årstiden. Om vinteren kan det eksempelvis være rart med en kraftigere dyne.. På samme måde kan det også være rart med en lidt tyndere dyne om sommeren, da temperaturen typisk er højere om sommeren end om vinteren.

Godt sengetøj kræver en god dyne

Nogle foretrækker en dyne der er længere og bredere end deres seng, da det giver en mere behagelig soveoplevelse. Materialet og dets kvalitet er også afgørende. Du kan enten vælge en dun-dyne eller en fiberdyne. En dun-dyne vil typisk give dig den varmeste soveoplevelse. Uanset om du vælger dun eller fiber til din dyne, så skal du huske at vaske dynen jævnligt for at undgå lugtgener og bakterier i dynen.