Hvordan vælger man den rigtige madras?

Det kan være ganske svært at finde den rigtige madras. Hvor skal man overhovedet begynde? Hvilken type skal man vælge? Og er der forskel på hvordan man ligger på de forskellige madrasser?

Madras og hårdhed?

Der er forskellige typer af hårdhed ved en madras, og for at finde den rigtige mængde er der nogle forskellige punkter som man skal tage højde for. Når det kommer til madrasser, er det lidt forskelligt hvad der anbefales, men det mest almindelige er disse. Man snakker om Medium madras, som anbefales til personer under 75 kg, en fast madras som anbefales til personer på 75-95 kg og ekstra fast madras som anbefales til personer over 95 kg. Kvinder kan med fordel vælge en blødere madras end mænd, da deres hofter er bredere og man ser gerne at hofterne kan synke ned i madrassen. En tommelfingerregel er, at hvis man lægger sig på ryggen på i sengen og ens hæle eller bagdel synker ned, er madrassen for blød.

Bedst i test

For at danne sig et overblik over hvilke typer af madrasser der er, og hvilken der vil være bedst for en selv, kan man klicka här og se det store udvalg. På denne måde er det muligt at sammenligne priser og se hvilke madrasser der har fungeret bedst i test. Ved at se de forskellige beskrivelser af disse madrasser kan det pludseligt blive betydeligt nemmere at bestemme hvilke madras man skal vælge. Der er ligeledes beskrevet hvilken type seng den pågældende madras vil fungere bedst sammen med.

Typer af madrasser

Der findes forskellige typer af madrasser. Det mest kendte er en springmadras, som ofte har en komfortzone der hvor man ligger. Boxmadrassen kaldes den type af madras hvor seng og madras er bygget sammen. Ved denne type ses det ofte at fjedrende bliver slappe. Skummadrasser er den billigste løsning, hvilket man ofte kan mærke på kvaliteten. Koldskummadrasser derimod er en tand bedre, da madrassen er mere fleksibel. Skumlatexmadrasser er lavet af naturgummi. Denne type af madras ånder let, kan ikke brænde og er allergivenlige. Viskoelastisk skummadrasser er lavet af Viskoelastisk skum, hvilket vil sige at de tager form efter den sovende. Til sidst har vi vandsenge. Heri følger vandet kroppen, og man kan efter behov regulerer mængden af vand i madrassen. Nogle af disse madrasser er termomatstyrede og man kan derved regulere temperaturen på madrassen.