Hvad gør du, hvis du har mistanke om skimmelsvamp i boligen?

Uanset om du før har været påvirket af det eller ej, er du nok godt klar over, at skimmelsvamp i boligen kan være et stort problem. For det første er det bare aldrig rart at have svamp i huset, da det nok betyder, at der er nogle problematiske fysiske forhold. Men at være udsat for skimmelsvamp kan også have fysiske konsekvenser for dig, så det gælder om hurtigt at få gjort noget ved det.

Hvad er symptomerne på skimmelsvamp i boligen?

I nogle tilfælde kan skimmelsvampen ses. Det kan være på vægge eller i loftet, hvor du tydeligt kan se, at svampen vokser hen over overfladerne. Andre gange kan der være en muglugt i din bolig, der også kan være en indikation på skimmelsvamp.

Men andre gange er det altså sværere at opdage, og kan faktisk primært opdages ved, at du får symptomer på skimmelsvamp i boligen. Det kan være ting som træthed, irriterede slimhinder eller andre allergiske reaktioner.

Få boligen undersøgt

Den eneste mulighed du har for at være sikker på, at du har skimmelsvamp i boligen, hvis det ikke er helt tydeligt, er at få det tjekket af professionelle. Flere ingeniørfirmaer har muligheden for at kunne tage prøver fra boligen og få dem testet i laboratorier. Her kan det så fastslås, om det faktisk er skimmelsvamp, din bolig er ramt af. Ofte kan svampen nemlig godt vokse i områder, hvor I ikke lige kan se det, og derfor kan det godt være nemt at komme lidt i tvivl.

Det gode ved denne løsning er også, at årsagen til skimmelsvamp som regel kan fastlægges. Der kan være flere forskellige årsager til, at svampen har kunne vokse I jeres hus, og det er klart en fordel, hvis I kender den egentlige årsag.

Få fjernet svampen hurtigst muligt

Når du har fået hjælp til at fastlægge årsagen til skimmel i dit hjem, bliver det også meget nemmere at fjerne den igen. Så ved du nemlig, hvad problemet er, og hvilket område du skal koncentrere dig om.

I mange boliger vil det være fugt, der er et problem. Fugtige områder er det optimale sted for skimmelsvamp at vokse, og derfor er det også en god ide at få kontrolleret eventuelle problemer du måtte have med fugtige områder i din bolig. Derudover er brugen af kradse rengøringsmidler som f.eks. Rodalon også en god måde at bekæmpe skimmel på.