Hjælpemidler til den bedste komfort, når du skal sove

For mange er det ikke lykken at skulle ligge helt fladt på en madras, når man skal sove – lige meget hvor god hårdheden (eller mangel på samme) så må være. Der kan være forskellige grunde til, at man har brug for at ligge i en bestemt position eller vinkel, når man skal sove, herunder forskellige skader og gener, man kan få gennem livet. Bliv her klogere på, hvilke hjælpemidler du kan få, som er med til at sikre dig den gode nattesøvn.

Det mest åbenlyse valg – det bedste?

Mange ville måske som det første tænke på en elevationsseng i tilfælde som dette. Det er også en god løsning og den mest åbenlyse. Med en elevationsseng kan du ikke kun regulere højden på selve sengen, men også højden på fod- eller hovedstykke, så du opnår det ønskede resultat.

Det er dog en omstændig og ofte dyr affære at skulle skifte til en elevationsseng. I mange tilfælde er det også et monstrum af en seng, som får mange af os til at tænke på ældre mennesker og plejesektoren. Det er derudover også upraktisk, hvis du deler seng med en partner, som ikke ønsker en elevationsløsning.

Overvej i stedet at investere i en kile til seng.

Den praktiske og fleksible kile

En kile – også kendt som en skråpude – er et simplere og mere diskret middel til at kunne få hævet enten hoved eller fødder i sengen. Skumkilen lægges ind under top- eller rullemadras og er nem at justere og flytte rundt på. Den fås i forskellige størrelser. Der er mange praktiske fordele ved en kile til sengen, her i blandt at du oplever at få en bedre støtte til ryg og nakke, når du sover med kilen under madrassen. Derudover er kilen også ofte med til at afhjælpe snorken.