Varmepumper: Mindre belastende for både miljø og pengepung

Mange mennesker er begyndt at skifte deres gamle olie- eller gasfyr ud med luft til vand varmepumper, da det er en god måde at spare penge på varmeregningen og samtidig gøre noget godt for miljøet. Her kan du læse mere om luft-til-vand varmepumper og deres fordele samt finde tips til, hvordan du vælger den rigtige varmepumpe til dine behov. Se det store udvalg af luft til vand varmepumper på https://www.novasolar.dk/4-luft-til-vand-varmepumper.

Økonomisk og miljøvenlig opvarmning af hjemmet

Hvis du leder efter en miljøvenlig og økonomisk måde at opvarme dit hjem, skulle du overveje at investere i en luft til vand varmepumpe. Luft til vand varmepumper er steget i popularitet de seneste år – og med god grund! Varmepumper er en god måde at spare penge på din varmeregning, og de kan desuden hjælpe dig med at nedsætte dit CO2-aftryk.

Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

Luft til vand varmepumper fungerer ved, at varmen i luften udenfor huset bruges til at opvarme vandet, der sendes rundt i huset. Derfor kan luft til vand varmepumper bruges til at opvarme vandet til både gulvvarme, radiatorer, vandhaner og bad, hvor en luft-til-luft varmepumpe “kun” blæser varm luft ind i hjemmet.

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Hvilken varmepumpe, du skal vælge, afhænger af, hvilken type bolig, du gerne vil varme op. Skal du bare have et alternativ til en elektrisk radiator eller varmeblæser i dit værksted, sommerhus, kolonihavehus, garage eller lignende steder, hvor du ikke opholder dig hele året, er en luft-til-luft varmepumpe typisk nok. Til en helårsbolig, hvor du også gerne vil have varmt vand i hanerne, kan det være bedre at vælge en luft til vand varmepumpe eller jordvarme. Kontakt NovaSolar, hvis du gerne vil have gode råd fra en professionel.

Hvor meget kan jeg spare med en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe kan typisk reducere din årlige energiudgift med mellem 20-70%. Samtidig kan du spare miljøet for flere tusind kg kuldioxid, hvis du skifter fra oliefyr til en luft-til-vand varmepumpe.