Solceller til din bolig? Alt hvad du bør vide inden du overvejer vedvarende energi til boligen

Solceller er en pragtfuld måde at bruge den rigtig og klare sol der befinder sig, for at få strøm. I disse svære tider kan det være en god løsning at få strømenergi på denne måde for at spare på elpriserne. Men det kan selvfølgelig være svært at vide hvad man kommer ind i, derfor kan det være en god ide at sætte sig ind i hvad solceller indebærer og er for noget? Og om det er en bedre løsning for dig at have i stedet for det du har i forvejen. Selvom Danmark ikke er det varmeste land med det meste sol, så er der nok til at kunne få solceller på taget, og det er særdeles velegnet til vores klima. Denne gode klimavenlige løsning kan gøre din livsstil mere klimabevidst samt måske mere etisk for samfundet. Det er heller ikke nogen hemmelighed at under disse stramme tider kan det også nytte at tænke med pengepungen og dermed spare nogle penge efter denne vedvarende og praktiske løsning. Tagsten med solceller kan i det hele taget nedsætte C02-udslip, og kan derfor være noget du bør overveje.

Her er det praktiske du skal vide inden køb af solceller

Noget af det første du skal tænke over, er at finde plads til at tilbygge solcellerne. Har du en god placering til solcellerne og er der plads til det? For hvis der eksempelvis ikke er nok sol, kan energien nedsættes væsentligt, solceller er nemlig ikke alt for gode i skygger og lignende. Det kan også være en god ide at undersøge hvorvidt taget er stærk nok til at holde solcellerne.

Kontakt en professionel for rådgivning

Hvis du er tvivl om hvorvidt solcellerne kan være på dit hus, er det også en god ide at kontakte en arkitekt for at få rådgivning omkring dette. For eksempel kan det også være svært at montere ældre villaer, fordi de ofte har for mange detaljer, der kan hindre virkningen af solcellerne.