Sikr din økonomi med enkle sparetips

Sponsoreret indhold.

Langt de fleste danskere vil gerne finde sparetips, som hverken kræver store omvæltninger eller megen overvejelse. Heldigvis er der mange steder i din hverdag, hvor du kan lave store og små ændringer, der alle har indflydelse på din elregning i sidste ende. Det er helt op til dig, hvor mange ændringer du vil indføre i dit hjem for at spare penge.

Skru ned for forbruget

De fleste tænker ikke over, hvor meget strøm og energi de bruger, hver gang et elektronisk apparat står i standbyfunktion. Det er muligt, at du ikke bruger det pågældende apparat, men så længe der er tændt for stikkontakten, vil apparatet stadig bruge en mængde strøm, om end den er ganske lille. Men selv en lille mængde strøm kan mærkes på den samlede elregning. De fleste beregninger for en husstands elforbrug viser, at det kan være helt op til 15 % af de samlede regninger, som stammer fra apparater, der konstant står på standbyfunktion.

Hvis du begynder at blive mere opmærksom på dine mange elektroniske apparater og på, hvornår du kan slukke helt for stikkontakten, vil du kunne se det på den endelige elregning i positiv forstand. Det gælder, uanset hvilket elselskab du har, f.eks. Nettopower. Det er værd at huske i forbindelse med noget så simpelt, som når du er færdig med at brygge kaffe. Du skal ikke blot slukke for kaffemaskinen, men slukke på stikkontakten. Det samme gælder for mikroovnen og elkedlen, som du heller ikke bruger døgnet rundt. Sørg for at slukke direkte på kontakten.

Investér i en spareskinne for din elregnings skyld

Nogle apparater kan være sværere at slukke helt end andre. Til de apparater, hvor behovet for energi er fast, men ikke krævende, kan det være en god ide at investere i en spareskinne. Det kan for eksempel betale sig til kontoret, hvor du har printer, højtalere og andet elektronik, der konstant står på standby.

Med en spareskinne lader du apparaterne være tilsluttet, men når du slukker for den primære kilde – som i mange tilfælde vil være computeren – slukker du også for resten af elektronikken. Det er en god måde til at sikre, at alt bliver slukket efter behov. På den måde skal du ikke huske dig selv på at slukke og tænde for en håndfuld forskellige apparater hver dag. Som nævnt handler det om at ændre på de små vaner. Det er ofte de små vaner, der kan have størst indflydelse på den samlede elregning.

Hvis du begynder at slukke på stikkontakten og investerer i en spareskinne, vil du allerede efter det første år kunne se en betydelig forskel på din elregning – til det bedre. Alene det at have dit tv stående på standbyfunktion året rundt kan ende med at koste dig tæt på 1.000 kr. om året. Det samme gælder for mange andre populære spillekonsoller, som ofte finder vej hjem i børnefamilierne. Sæt jer sammen med jeres børn, og lær dem de nye vaner om at slukke for deres apparater. Det vil jeres elregning takke jer for.