Hvad du skal overveje, når du låner penge til forbrug

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være, at du står med nogle uforudsete udgifter, som ikke kan udskydes. Eller du står og mangler penge til en specifik gave eller lige mangler et lille tilskud til at ferien kan blive optimal. Så er der muligheder et optage i lille forbrugslån, som du kan bruge til for eksempel situationer som nævnt. Læs med her, hvis du vil vide mere om forbrugslån, og hvad du kan brug disse til.

Hvad kan man bruge et forbrugslån til?

Et forbrugslån kan bruges til praktisk talt hvad som helst. Behovet for et forbrugslån behøver ikke at være stort. Måske et lån på for eksempel 3000 kroner er rigeligt til at dække dit behov. Så lån 3000 kroner til forbrug.  Det kan bruges til at dække ekstraudgifterne til julegave, som uvilkårligt ofte vil opstå hos mange. Det kan også være, at TV’et er gået i stykker, og du har brug at købe et nyt her og nu. Måske kan det også være det sidste ekstra til ferien, som man gerne vil låne nogle penge til.

Det behøver dog ikke kun at være til personlig nydelse, at man tager lånet. Det kan også være, hvis hunden pludselig skal til dyrlægen på grund af et helbredsmæssigt problem, som måske er dyrt. Eller man skal have foretaget en behandling hos tandlægen – årsagerne kan være mange.

Hvornår skal man tage et forbrugslån fremfor en anden type lån?

Et forbrugslån er et lån, der typisk har en relativ lav rente, og som man kan bruge til at købe forbrugsgoder for. Det kan eksempelvis være ting til hjemmet, en ny computer eller måske en rejse. Et forbrugslån er ikke det samme som et boliglån eller et studielån, da det ikke er beregnet til at købe hus eller at finansiere ens uddannelse.

Derfor bør man selvfølgelig overveje, om man skal tage et forbrugslån, eller give sig i kast med at ansøge om et af de andre typer lån. Men ofte vil det være mere fordelagtigt rent økonomisk, at tage et forbrugslån fremfor et boliglån eller studielån. Dette skyldes bl.a., at der på forbrugslån ofte er en relativ lav rente, og dermed også mindre gebyrer over tid. Yderligere kan det også have den fordel, at man ikke skal stille sikkerhed for sit lån – hvilket man typisk skal på de andre typer lån.

Dog skal man selvfølgelig være opmærksom på, at selvom der ofte er en lav rente på forbrugslånet, så betyder det ikke nødvendigvis, at det altid er den billigste løsning. Derfor bør man altid undersøge markedet grundigt inden man ansøger om sit forbrugslån. Ligesom man selvfølgelig skal kunne betale lånet tilbage.