Sådan kan du indrette dit lille badeværelse

Et lille badeværelse kan stille rigtig mange krav, når det kommer til indretningen. Det gælder især, hvis du, som mange andre danskere, ønsker et badeværelse, som indbyder til afslapning i luksuriøse omgivelser.

Det kan være svært at se mulighederne, når man ikke har mange kvadratmeter at gøre godt med, men der er faktisk rigtig meget, du kan gøre for at indrette dit badeværelse, så det fremstår luksuriøst.

Giv luft og lys med væghængte møbler

Der findes rigtig mange smarte løsninger ude på markedet, når det kommer til møbler, som hænger på væggen. Det gælder faktisk alt fra toiletter og vaske til hylder og anden opbevaring. Sådan en løsning kan være det perfekte valg, når det kommer til det lille badeværelse, fordi væghængte møbler giver lyset mulighed for at strække sig ind gennem rummet uden at blive stoppet af store og tunge møbler.

Samtidig giver det et utrolig let og luftigt udtryk i rummet, når møblerne hænger på væggene, fordi man netop kan se igennem eller under møblerne.

Fjern de solide vægge ind til brusenichen

 

Ligesom at væghængte møbler giver en fornemmelse af et større rum, fordi man kan se under eller gennem møblerne, så giver en brusevæg af glas den samme effekt. Der findes utrolig mange flotte og luksuriøse muligheder på markedet med eksklusive brusevægge af glas, der er nemme at gøre rent, og som ikke stopper lyset i rummet.

Det kan kræve en smule arbejde at installere en brusevæg af glas, hvis der i forvejen står solide vægge i brusenichen, men det kan være alt arbejdet værd, hvis man har et lille badeværelse.

Gem afløbet væk i hjørnet

Når det kommer til brusenichen, er der endnu en smart ting, man kan gøre for at gøre fornemmelsen af rummet større. Det handler om afløbet i badet, for ofte er dette afløb en grim firkant af krom, som trækker øjnene ned til sig, og som samtidig ikke er rar at stå på, mens man er i bad.

En løsning på dette kunne være et hjørneafløb der placeres i hjørnet af brusenichen, og som samtidig er lavet med et stilrent design, der passer perfekt ind i de fleste moderne danske hjem. Sådan et afløb giver muligheden for at få placeret afløbet lidt af vejen, så du ikke behøver at træde på afløbets rist, mens du er i bad. Når øjnene ikke trækkes ned til risten på grund af et grimt og fremtrædende design, så synes brusenichen også større, og derfor kan et hjørneafløb være en smart løsning på det lille badeværelse.

Hæng opbevaringsmulighederne op på væggen

Opbevaring på badeværelset er absolut nødvendig, og for de fleste badeværelsers vedkommende betyder dette, at der bliver sat store og høje skabe ind i hjørnerne af badeværelset. Men disse tunge møbler sluger både lys og plads, og derfor kan det være en fordel at overveje opbevaringsløsninger, der kan hænges op på væggen. Det skaber nemlig både lys og luft i rummet. Det kunne være en række hylder henover toilettet eller tilstrækkelige skuffer under vasken.