Hvilke typer af brusevægge findes?

Hvis du tror at en brusevæg bare er en brusevæg, så tager du fejl. Der er nemlig flere forskellige typer, som vi vil komme ind på i det følgende.

Find din brusevæg her FlotteBade.dk, har alt, hvad du skal bruge for at få den perfekte brusevæg.

Hvad er en brusevæg?

En brusevæg, er betegnelsen for et stykke glas, som fungerer som afskærmning i forbindelse med en bruser og som har til formål at forhindrer vandet i at komme ud på gulvet i badeværelset.

Typer af brusevægge!

Hvis vi skal dele brusevægge op i forskellige typer, så kan vi dele det op i flg. kategorier.

Enkel brusevæg; Er også den type, som vi kan kalde den almindelige. Denne placeres ud fra en væg og støttes af en støttestang, som er monteret i 90° på glasset og som kan fungere som forhængsstang. På den måde dannes et brusehjørne. Denne type findes typisk i 80, 90 og 100 cm. varianter i enten klart glas, eller frostet glas.

Fritstående brusevæg; Er en type, som står parallelt med væggen i badeværelset. Stabiliseret at 2 støttestænger danner dette en bruseniche, hvor man har adgang fra begge sider. Denne type vil typisk være af større bredde fra 120 cm. og opefter. På store modeller vil det være muligt at lave dobbeltbrusere bag væggen. Mange som vælger denne type løsning, får den fremstillet efter mål, så den passer præcist til det pågældende badeværelse.

Gulv til loft brusevæg; Når man får fremstillet sin brusevæg efter mål, så har man ofte også mulighed for at få lavet en gulv- til loft-løsning. Det giver et eksklusivt udtryk, mens det sikrer en robust installation.

Hvis man kigger på, hvor moden bevæger sig hen i forhold til brusevægge; så er man nød til at nævne de såkaldte New York brusevægge, hvor glasset er indrammet og med sorte sprosser. Det er også blevet populært med profiler og beslag i messing, ligesom forskellige glastyper som gråtonet og messingtonet også er blevet yderst popuært.