Skal I bygge carport? – Læs med her

Har I købt hus og ønsker at bygge carport? Så er der lige et par ting, I skal være opmærksomme på. En carport er ideelt hvis man har en bil, så bilen ikke skal stå frit ude hele året rundt. Som sagt er der nogle ting man skal have i mente, inden man bygger en carport. Man skal lige tjekke hvilke regler, der er. Især hvis I skal bygge carport i skel.

Hvilke regler er der?

Hvis I først og fremmest ikke ved hvad skel er, så er det den grænse, der omgiver din grund. Du skal allerførst starte med at tjekke lokalplanen i dit område, eftersom der kan være særlige regler for bebyggelse i skel. Lokalplanen findes på hjemmesiden for din kommune. Inden du skal bygge carport i skel, skal I også kigge på bygningsreglementet. Her står der alt om skel, brandsikkerhed og højde og længde på bygninger. Reglerne er at jeres sekundære bygninger ikke må være mere end 50m2. Dette betyder at hvis du har et drivhus på 10m2, samt et skur på 25m2, må din carport ikke være mere end 15m2. I kan også tage fat i en landinspektør, så I er sikre på at I overholder reglerne.

Tag en snak med naboen

Det kan være en god ide lige at tage en snak med naboen, inden I begynder at bygge, også selvom I overholder alle reglerne. Det kan være din nabo har nogle indvendinger til hvor den skal bygges, eller om siden, der vender ind med dem, skal se ud på en bestemt måde. Det er vigtigt at imødekomme din nabos ønsker, så I opretholder et godt naboskab. Sørg også for at byggeriet ikke genere naboen. Så hvis I kan strege disse ting af listen, er der ikke andet, end bare at komme i gang med at bygge carport i skel.