3 gode grunde til, at du ikke selv bør vandskure dit hus

Har du besluttet dig for, at du vil have vandskuret dit hus? I så fald er der flere ting, der skal tages op til overvejelse. Blandt andet skal du overveje, om du selv skal stå for det eller ej.

Til trods for, at mange gør-det-selv-folk mener, at de selv vil stå for det, er det ikke en god idé. Derimod vil det være en god idé, at du blot overlader det til nogen, der har erfaring med det.

Er du i tvivl om, hvorvidt det vil være det rette at gøre det selv eller ej, skal du læse med herunder. Her præsenteres du nemlig for tre gode grunde til, hvorfor du ikke selv bør stå for det.

1. Ikke sikkert, at huset kan vandskures

Først og fremmest er det slet ikke sikkert, at det er muligt at vandskure dit hus. Det er nemlig ikke alle facader, der er klar til at blive vandskuret. Derimod kan det kræve, at facaden forberedes først.

Er det en mur med glatte mursten, er de f.eks. en god idé at sandblæse facaden først. Det vil nemlig sikre, at vandskuring holder bedre. Ligeledes skal dårlige mursten naturligvis også udskiftes først.

Har du derimod en mur i gasbeton, skal du grunde den, inden den er klar til at få ny mørtel. Desuden får disse mure ofte revner i fugerne, hvilke vil være tydeligere, når facaden er pudset. Derfor bør du overveje, om det overhovedet er en god idé.

2. Svært at få et pænt resultat

Når det kommer til vandskuring af dit hus, skal der ikke være nogen tvivl om, at det er svært at få et pænt resultat. Og det bliver bestemt ikke lettere af, at det er første gang, du skal gøre det.

Medmindre du er sikker på, at du kan få et godt resultat, bør du overlade det til en professionel. Gør du det, er du nemlig sikker på, at du får et resultat, du kan være glad for.

Husk dog på, at det ikke er alle murere, der har lige stor erfaring med vandskuring. Hvis det er noget, du har planer om at udlicitere, skal du derfor udlicitere det til en specialist, der har stor erfaring med det.

3. Er meget tidskrævende

Ikke nok med, at det kan være svært at få et godt resultat, så kan det også tage lang tid. Derfor vil du sandsynligvis kunne finde andet at bruge din tid på, når du kommer hjem efter en lang dag på arbejde.

Beslutter du dig for, at det er en murer e.l., der skal stå for det, kan du bruge din fritid, som du har lyst. Det vil de fleste sætte pris på, men alligevel overvejer mange alligevel at stå for vandskuringen af deres hus selv.

Slutteligt er det også værd at nævne, at det faktisk ikke behøver at være dyrt at udlicitere det. Derfor skal du ikke være bekymret for, at det er noget, der ender med at koste dig en formue.