Sådan sparer du tid og penge på dit byggeprojekt

Noget mange af os drømmer om, er at bygge vores helt eget hjem fra bunden. Et hjem der er skræddersyet til vores behov og som er i lige den byggestil vi foretrækker er nemlig den ultimative måde vi kan udtrykke os på og skabe det helt perfekte hjem. Der er bare en stor ulempe – det kræver ofte et stort budget at få en helt tilpasset løsning.

Så hvad gør du så, når du ønsker dig et personligt hjem uden, at skulle gå på kompromis med for mange ting på grund af noget så kedeligt som penge og budget? Her får du et par gode spareråd til dit byggeprojekt.

Indhent forskellige tilbud

Okay. Du har fundet din byggegrund til nybyg eller dit drømmehus der skal gennemrenoveres – hvad gør du så her fra? I den indledende fase kan det være umådeligt fristende, at finde den første og den bedste totalløsning og bare takke ja, så I kan komme i gang. Men allerede her er der faktisk penge at spare.

Du kan nemlig med fordel undersøge om du skal have en til at styre projektet eller om du selv vil forhandle med en entreprise eller flere. Det handler om, at du indhenter flere forskellige tilbud, så du kan sammenligne priser. Du kan også spørge ind til hvor ofte de bliver forsinkede i deres projekter – da det ofte er her man kommer til at overskride sit budget.

Giv en hjælpende hånd

Når alt det formelle er på plads og det er tid til at lade de professionelle komme til – betyder det ikke nødvendigvis, at du bare skal læne dig tilbage. Du kan nemlig sagtens tilbyde din egen arbejdskraft til de mest mondæne opgaver. En elinstallatør eller tømrer har helt sikkert brug for hjælp til et eller andet. Så byd ind så du sparer penge på mandetimer.