Loftmaling kan give et nyt udtryk

Loftmaling er ikke nødvendigvis en opgave, som husejere behøver tage sig af så ofte, da lofter ofte ikke er så udsatte for slid og skidt som vægge og gulve. Men hvis du gerne vil give dit rum et nyt udtryk, kan det være en god idé at male loftet.

Gør rummet mere intimt eller åbent med loftmaling

En ny farve på loftet kan give rummet et helt nyt look og udtryk. For eksempel kan et mørkt loft få rummet til at føles mere lille og intimt, mens et lyst loft kan gøre det mere åbent og rummeligt. En anden idé kunne være at tage farven fra loftet med et lille stykke ned på væggen. Det kan give rummet et unikt look og gøre det mere interessant.

Det er ikke svært at male lofter

Der er ingen grund til at være bange for at male loftet, selvom det måske virker som en uoverskuelig opgave. Det er ikke svært, hvis du har det rigtige udstyr. Det første skridt er at forberede loftet ved at fjerne skidt, støv og spindelvæv. Hvis der er skjolder eller pletter på loftet – for eksempel fra nikotin eller fugt – er det en god idé at give loftet grundrens og eventuelt en spærrende maling, for at undgå gennemslag. Derefter skal loftet males med den ønskede farve.

Brug altid loftmaling til loftet

For at male et loft korrekt, er det vigtigt at have den rette type maling, ruller og pensler. Du bør altid vælge en maling, der er beregnet til formålet. Altså; gulvmaling til gulve, vinduesmaling til vinduer og loftmaling til lofter. Det er også vigtigt at have et godt arbejdsmiljø med god ventilation, da det ikke er sundt at indånde for mange dampe fra maling (selvom det ikke er så giftigt som i gamle dage).

Alt i alt kan maling af loftet være en god måde at give dit rum et nyt og friskt udseende, og med det rigtige udstyr og teknik er det ikke svært at gøre selv.