Find den rigtige vaskemaskine

Uanset om den gamle vaskemaskine er stået af, eller om man skal ud at købe en ny for første gang så kan det være ganske uoverskueligt at skulle ud og købe en ny vaskemaskine. For hvad bør man tage med i sine overvejelser?

Hvad skal den bruges til?

Først og fremmest skal man spørge sig selv hvad en vaskemaskine skal bruges til hjemme ved dig. Er I en stor familie som hver dag er nødt til at sætte en stor vask over, eller er det kun til dig, der ikke vasker mere end én gang om ugen? Hvor store vaske har du behov for at den kan tage, og hvor mange forskellige programmer skal den besidde, for at den passer til dig og din familie i jeres hverdag? Altså hvilken kapacitet skal din nye vaskemaskine have?

Typer af vaskemaskine

Der findes tre forskellige typer af vaskemaskine. Først er der den topbetjente, her ligger man tøjet i ovenfra, som egner sig godt til rum hvor der ikke er særligt meget plads. Denne maskine er ofte lidt smallere end de andre typer. Herefter har vi den frontbetjente, det er den mest kendte herhjemme, her fylder man tøjet i foran på maskinen. Til sidst har vi den kombinerede som er en kombineret vaske- og tørremaskine, som er god hvis man vil spare plads. Denne type er særlig god hvis man bor i lejlighed eller lignende. Hvilken type vil passe bedst til dit behov?

Bedst i test

For at finde en god og velegnet vaskemaskine kan man med fordel gå ind på https://test-vaskemaskine.dk/ og se det store udvalg af vaskemaskiner. Fra øverst ser man den vaskemaskine som har klaret sig bedst i test med hele 95 point ud af 100. På denne side kan man ligeledes sammenligne priser på de forskellige modeller, se hvilke kapacitet de har, deres støjniveau og deres energimærke.

Vaskemaskine og energimærker

Energiforbruget for vaskemaskiner opgøres per 100 vaske, og måles fra A til G. Der måles ud fra vaskemaskinens standardprogrammer, altså 60 og 40 graders. Det viser desuden vandforbruget per vask. Det mest optimale er at gå efter en vaskemaskine med energimærket A eller B, da men spare langt flere penge ved en sådan maskine, end med en maskine med de andre energimærker. Den ovenstående nævnte test side ligger også stor vægt på energimærke, når der vurderes hvilken karakter maskinen skal have.