Det du skal være opmærksom på ved køb af ny vaskemaskine

En vaskemaskine er af de ting man ikke kan undvære i hverdagen, så der ikke noget værre end når den går i stykker eller på anden måde i fungere ordentligt. Det er derfor vigtigt at finde den helt rigtige fra start, og sørge for at den er tilpasset ens behov. Så hvordan undersøger man markedet bedst, og samtidig være sikker på at man har det bedst mulige overblik over de forskellige modeller og produkttyper?

Hvorfor skal du have en ny?

Først og fremmest skal man spørge sig selv hvorfor man skal have en ny maskine. Har du haft den gamle i mange år, og været glad for den, men nu stod den af? Ønsker du at få en magen til, måske bare i en nyere udgave? Eller har du over en længere periode været træt af at du ikke kunne have store nok vaske i den, eller haft problemer med at tøjet nærmest dryppede når du efter en vask skulle hænge det op? Det kan også være at du lige er flyttet og skal ud og have en helt ny, uden de helt store tidligere erfaringer. Forhold dig derfor til grunden, og tag dine erfaringer med i det nye køb.

Bedst i test

Der er et kæmpestort marked for vaskemaskiner og det kan være svært at overskue hvor man skal begynde. Gå derfor ind på https://tvattmaskin-test.se/ og se en stor liste over hvordan det forskellige vaskemaskiner er bedømt efter test. Her vil de højeste point være 100 og på førstepladsen ligger lige nu en med hele 97. Alle vaskemaskinerne bliver bedømt på de samme områder og du kan derudfra se hvilken der passer bedst til dig. Der er ligeledes en oversigt hvor mange kg den kan tage, priser, restfugt efter vask, energiklasse og meget, meget mere.

Placering og støjniveau

Når man skal have en ny vaskemaskine, skal man også tage højde for hvor den skal eller kan stå. Inde på test siden kan man se hvor høj lydniveau vaskemaskine kan komme op på. Hvis den skal stå på den anden side at soveværelset, er det derfor. En fordel at vælge en maskine som ikke har så højt et støjniveau. Hvis man derimod har et bryggers eller lignende, hvor man kan lukke døren til, så behøver man ikke at tænke så meget over dette punkt.