Hvad koster fjernvarme?

Fjernvarme er ikke alene den mest udbredt opvarmningsform for private husstande i Danmark. Opvarmningsformen har også fået et ekstra boost i popularitet den seneste tid, og derfor stiller mange spørgsmålet: hvad koster fjernvarme, der hvor jeg bor? Og mange er gået i gang med at undersøge, om de overhovedet kan skifte varmekilde i deres beboelsesområde.

Billigere end andre opvarmningsformer

Mange boligejere, der varmer huset op med olie, naturgas eller træpiller er på udkig efter en anden primær varmekilde, da de stigende priser på både olie, gas og træ har sendt varmeudgifterne på himmelflugt. Hvis huset i forvejen har et centralvarmesystem, som man for eksempel har, hvis man har gasfyr eller oliefyr, er det muligt at skifte fyret ud med en luft-til-vand varmepumpe. Det kan dog ofte bedre betale sig i længden at blive tilkoblet fjernvarmenettet, hvis det alligevel findes der, hvor man bor. Vil du vide, hvad udgiften er, kan du se her hvad fjernvarme koster.

Ikke alle kan skifte

Før du stiller spørgsmålet, ”hvad koster fjernvarme i mit område”, skal du først sikre dig, at det overhovedet er muligt at blive tilkoblet fjernvarme der, hvor du bor. De fleste villakvarterer er koblet til fjernvarmenettet, men i mange tyndtbefolkede områder, særligt i landzone, findes der slet ikke fjernvarme. Dog er mange kommuner rundt om i landet i gang med at udvide infrastrukturen, så også de mindre byer kan være med. Dette kan imidlertid have lange udsigter, så det kan være en god idé at spørge i din kommune, hvilke planer de har på området, før du beslutter dig. Er ventetiden for lang, bør du måske overveje en varmepumpe i stedet. Den bruger en del strøm, men hvis du husker at registrere, at du har el som primær opvarmningsform på BBR, kan du få reduceret elafgiften på den del af dit forbrug, der overstiger 4.000 kWh om året.