Gode råd til at spare på varmen

Vil du gerne spare på varmeregningen? Der er ingen grund til at fyre for gråspurvene, hvis du kan undgå det. Her finder du gode råd til at spare på varmen.

Tips til at spare på varmeregningen

Du kan spare på varmeregningen på flere forskellige måder. Du kan blandt andet gøre følgende:

  • Skru ned for varmen – Hvis du får gæster, kan det være en god idé at skrue ned for varmen. Er der mange personer i det samme rum, så giver det rent faktisk varme. Derfor er det en fordel at skrue ned for den, hvis hele familien eller dine venner kommer på besøg.
  • Fjern møbler fra radiatorerne – Står sofaen meget tæt på en radiator? I så fald bør du sørge for at skubbe den en smule væk. Det er vigtigt, at møblerne ikke står for tæt på radiatorer. Det gør nemlig, at varmen ikke bliver fordelt optimalt.
  • Luk gardiner og persienner om aftenen – Du lukker højst sandsynligt allerede dine gardiner eller persienner om aftenen. Men når det kommer til din varmeregning, er det ydermere smart. Du holder bedst varmen inde i boligen, hvis du trækker persienner og gardiner for.
  • Spar på det varme vand – Vil du gerne spare på varmeregningen, bør du være opmærksom på, hvordan du bruger det varme vand. Du bruger det måske til ting, som slet ikke er nødvendige.
  • Tænd alle dine radiatorer – Du bør ikke kun tænde for en enkelt radiator, men i stedet tænde for dem alle sammen. Det vil være billigere for dig at holde den samme temperatur i dit hjem ved brug af flere radiatorer end kun en enkelt.