Guide til at etablere den perfekte indkørsel

Sponsoreret blogindlæg

Hvis du skal etablere en ny indkørsel, er det vigtigt, at du gør forarbejdet grundigt. Du skal nemlig sikre, at den kan holde til mange års brug, uden at der opstår fejl eller skader.

Noget af det første, der skal gøres er, at du skal vælge den type udendørs fliser, der skal bruges i din indkørsel. Herefter kan du gå i gang med det forberedende arbejde.

Lav en indkørsel med belægningssten

Når du skal vælge belægningssten, er der mange ting, der skal overvejes. Det er bl.a. vigtigt, at du er opmærksom på, at jo større stenenes overflade er, jo tykkere skal de være, for at sikre, at de ikke knækker under vægten af tunge køretøjer.

Heldigvis kan man finde belægningssten i mange farver og størrelser. Derfor skal du ikke være bekymret for, om du kan finde en type sten, der passer til din indkørsel.

Sådan foregår det

I forbindelse med udgravningen til din nye indkørsel, så skal du grave ned, så der er plads til at opbygge et solidt underlag. Desuden er det vigtigt, at det rette underlag bruges, da det skal kunne lede regnvand væk, så der ikke med tiden ender med at ske en underminering af din indkørsel.

Når du skal lave underlaget, bør du bruge bundsikringssand med en hældning på mellem 25 og 40 promille. Det vil svare til et fald pr. meter på mellem 2,5 og 4 centimeter.

Herefter skal der et lag af stabilgrus på. Dette lag har til formål at sikre, at din indkørsel kan modstå vægten af tunge køretøjer. Det er vigtigt, at du sørger for at komprimere dette lag med en pladevibrator, da det skal være helt fast. Desuden skal det have et fald, der er stort set ens med dit lag af bundsikringssand.

Det næste, der skal ske er, at du skal lægge endnu et lag af bundsikringssand. Dette lag skal have en tykkelse, så du kan bruge det til at afrette i, når du skal lægge dine fliser. Også her er det vigtigt, at en pladevibrator tages i brug, da du skal sikre, at overfladen bliver helt jævn.

Sørg for at lægge dine belægningssten på forsigtig vis, da du ikke må lave ujævnheder i sandet. Derudover skal du også sørge for at fylde fugerne med fugesand løbende. Når alle sten er lagt, skal du fordele et lag af fugesand i hele indkørslen.

Herefter kan du tage din nye indkørsel i brug.