Få et mere økonomisk oliefyr

Er du en af de danskere, der huser et oliefyr? På trods af udfasningen, så kan det være, at du stadig har et sådant fyr derhjemme, og leder efter mere økonomiske løsninger i forbindelse med det. Et oliefyr er en opvarmningsmulighed, der fungerer ved at brænde olie af. Priserne på olien kan variere. Hvis du leder efter gode råd i forhold til økonomi i forbindelse med dit oliefyr, så læs videre her.

Valg af forhandler og priser på olie

Skal du have gang i dit oliefyr, skal du bruge fyringsolie. Prisen på dette kan være høj, men der er nogle få muligheder for at få den sænket bare en smule. Nogle forhandlere tilbyder rabatter på bestemte mængder for faste kunder. Det betyder, at du kan få fyringsolien en smule billigere, end hvis du skifter forhandler fra gang til gang. Som nævnt varierer dagsprisen på fyringsolie. Det gør den af samme grund som benzinpriserne. Det er helt basalt udbud-efterspørgsel. Desuden er prisen afhængig af dollarkursen, som også varierer. Nogle forhandlere har desuden fyringsolie af høj kvalitet, hvilket er gunstigt for fyret. Det forhindrer skader, og optimerer fyrets holdbarhed.

Tips og tricks til oliefyrsejeren

Der er desuden andre gode tips i forbindelse med et oliefyr. Her kommer et par stykker. Oliefyret har godt af at blive tilset af en servicetekniker årligt. Han vil bl.a. kigge på, om kedlen skal renses for sod, og om indstillingerne på fyret er korrekte. Hvis din oliefyrsbrænder er mere end 12 år gammel, trænger den til en udskiftning. Det kan virke som om, at det hæver omkostningerne med fyret. Det er dog sådan, at en udskiftning kan give en besparelse på omkring 5% i olieforbrug. I samme tråd, altså at bruge penge for at spare penge, så kan termostater på alle radiatorer også gavne. De sørger for, at der ikke er et overforbrug af olie.   25