Trænger din have til en kærlig hånd?

Er du glad for at bruge tid i haven, og vil du gerne have nogen konkrete råd til, hvordan du kan tage din have til næste niveau? Så kan jeg fortælle dig, at du er kommet til et sted, som handler om lige præcis dette.

Sommeren står for døren, hvilket betyder, at det snart er tid til at bruge mere tid i haven igen. Efter en lang og kold vinter, er det ikke sikkert, at haven er i den skarpeste forfatning. Der er heldigvis flere ting, som du kan gøre for at gøre din have en tjeneste.

Har du overvejet plantekasser eller højbede?

Hvis du ikke i forvejen har en Plantekasse eller højbed i din have, er det helt sikkert noget, som du skal overveje. Planterkasser og højbede kan nemlig være medvirkende til at gøre noget ekstraordinært ved din have.

Planterkasser og højbede bidrager ikke kun til havens udseende, da deres primære formål er at blive anvendt til dyrkning af afgrøder.

Nye tendenser i haven

I løbet af de seneste par år er det blevet mere og mere populært at lade haven – eller dele af haven – gro vildt og uberørt. Der findes dog forskellige grader af denne tendens. Der findes den version, hvor man lader naturen passe sig selv uden at gøre noget overhovedet.

Den anden version er lidt mindre ’naturlig’, men det handler stadig om, at du lader naturen passe sig selv – men kun til en vis grad. Du giver haven en hjælpende hånd, når der er behov for det.

Den helt store fordel, ved at lade haven gro, er, at du bidrager til at øge biodiversiteten i Danmark. Store dele af den danske natur er blevet til landbrug, hvilket har svækket biodiversiteten. En høj biodiversitet betyder, at der findes et rigt plante- og dyreliv, som trives og udvikler sig i den vilde natur.