Få en flot og velplejet græsplæne

Der eksisterer et væld af græssorter, hvor nogle er bedre tilpassede til specifikke klima- og jordforhold end andre. Græsset kan også appellere visuelt, og mange mennesker vælger at anlægge græsplæner eller haver med forskellige typer af græs for at skabe et naturligt og grønt udseende.

En græsplæne forbliver ikke grøn og veltrimmet uden indsats. Selvom du har en robotplæneklipper, kræver græsplænen f.eks. stadig gødning og kalk for at holde sig pæn. Du kan finde en masse gode råd på diverse haveblogs og hjemmesider. Naturegrass.dk har lavet en blog i samarbejde med haveeksperter og her finder du bl.a. gode råd til etablering og vedligehold af din plæne.

Du kan også læse lidt omkring forskellige emner inden for græspleje herunder.

Hvordan sår med græs med succes?

At så græs er en relativt simpel proces, men det kræver lidt planlægning og forberedelse for at sikre en god spiring og vækst. Skal du i gang med at så en ny græsplæne? Se trin-for-trin guide her: Hvordan sår man græs.

Med lidt tålmodighed og vedligeholdelse vil du have en flot og sund græsplæne på ingen tid. Når græsset er vokset op, skal du fortsætte med at pleje din græsplæne ved at klippe græsset regelmæssigt og give det tilstrækkeligt med vand og gødning.

Du finder også mange andre nyttige haveguides fra eksperter omkring græs, blomster, gødning, vertikalskæring og meget mere.

Reparation af græsplæne

Oplever du problemer med at holde din græsplæne plan og flot, og oplever du skaldede pletter hist og her, som helt er holdt op med at gro? Så er det en god idé at reparere græsplænen, og gerne hurtigst muligt. Arbejdet, der skal laves i forbindelse med reparationen, bliver nemlig kun større, jo længere du venter.

Hvis du skal have repareret din græsplæne, så er det meget vigtigt, at du forbereder jorden. Jorden skal løsnes og rettes af, så frøene for de bedste levevilkår. Når du har forberedt jorden, så er det blevet tid til at så græsfrøene. Her er det meget vigtigt, at man vælger de rigtige frø til opgaven. Nogle frø er nemlig bedre til at reparere græsplæner end andre.

Græsplæne kalender

Hvis du går op i din græsplæne, og du ønsker et godt resultat, så kan det være en idé at læse om de forskellige opgaver, som hører sig til i de forskellige perioder i løbet af året.

Hertil kan du med fordel finde en græsplæne kalender, hvor du finder en oversigt over de forskellige måneder med gode guides, som specifikt hører dig til de enkelte årstider.