Tips til et bæredygtigt drivhus

Har du planer om at få et mere bæredygtigt drivhus, hvor dine afgrøder er dyrket under hensyntagen til både miljø og klima? Så kom godt i gang med disse tips og gode råd.

Sådan vælger du det rette drivhus

Inden du for alvor kan få begyndt det bæredygtige projekt, skal du have fundet en drivhustype, som passer til dine behov og ønsker. Du kan derfor starte med at stille dig selv spørgsmål som: Hvor stort skal mit drivhus være? Hvor skal drivhuset placeres – på græsplænen, op ad muren eller på terrassen? Hvor mange afgrøder vil jeg gerne dyrke?

Du kan finde et drivhus fra Juliana i mange størrelser og modeller f.eks. et minidrivhus, et vægdrivhus eller et orangeri.

Brug kompost fra egen have

Ved at lave din egen kompost kan du genbruge madaffald, græs, grene og grønt fra haven. Det betyder, at du ikke belaster naturen ved at smide dit madaffald ud, og at du ikke behøver at investere i dyr drivhusmuld.

Når du bruger kompost fra egen have, vil du kunne fylde dine dyrkningskasser og krukker med masser af næringsrig jord, som er fuld af naturlig gødning.

Vand dine planter med regnvand

På en varm sommerdag kan temperaturen i et drivhus godt blive høj, og det vil kræve, at der vandes ekstra meget. Det behøver dog hverken at blive en dyr affære eller et stort forbrug af vandressourcer.

Det er nemlig både godt for miljøet og for din pengepung at benytte regnvand, når planterne i drivhuset skal vandes. Det vil derfor være en god investering at købe en regnvandstønde. På den måde kan du få gratis vand samtidig med, at du genbruger en af jordens dyrebare ressourcer.

Dyrk økologiske planter

Når du dyrker økologiske grønsager, frugter og krydderurter i drivhuset, gør du miljøet en kæmpe tjeneste. Ved økologisk dyrkning handler det nemlig om at undgå kunstgødning og kemikalier i det hele taget, og det er noget, som gavner både vores miljø og klodens ressourcer.

Det er relativt nemt at komme i gang med at dyrke økologisk. Du kan i dag købe alt fra økologiske jordblandinger og økologisk gødning til alverdens økologiske planter og frø.

For at undgå kemikalier og gift i drivhuset nytter det ikke at rengøre med kemitunge rengøringsmidler. Det er heller ikke en god ide at bekæmpe skadedyr med gift. Du kan i stedet rengøre drivhuset med sæbe og vand samt bekæmpe eventuelle skadedyr med et insekt som snyltehvepsen.