Tips og tricks til en mere børnevenlig have

En have er på mange måder til glæde for hele familien. Du sætter formentlig større pris på en flot og velholdt have med masser af farverige blomster end dine børn gør, som sandsynligvis hellere vil bruge haven til forskellige typer af leg. Hvis din have er stor nok, kan der heldigvis være plads til alle, også selvom I har forskellige interesser og ønsker for haven.

Der findes mange måder, hvorpå du kan gøre din have hyggeligere for dine børn. Udvalget af udendørsting til haven er nemlig stort, og det kan derfor være svært at vælge det rigtige til børnene. Derfor får du i de følgende to afsnit et par tips og tricks til, hvordan du kan gøre din have mere børnevenlig og dermed få dine børn til at bruge mere tid i haven.

En trampolin – det klassiske valg

Hvis dine unger trænger til at få brændt noget krudt af, så kan du roligt smide dem op på en trampolin. Her kan hopperiet nemlig hurtigt køre dem trætte samtidig med, at de har det sjovt imens. Der findes mange forskellige slags trampoliner at vælge imellem. Du kan eksempelvis vælge en trampolin til nedgravning. Denne type af trampolin er smart, da der er lavere risiko for, at dine børn kommer til skade på trampolinen. Kommer de til at hoppe lidt ved siden af, lander de nemlig bare på græsset ved siden af, og der er ikke så stort et fald. Hvis du ønsker en trampolin, der ikke skal graves ned, bør du dog investere i en trampolin med net omkring. På den måde minimerer du også risikoen for faldulykker.

Tag udgangspunkt i dine børns interesser

Det kan også være, at dine børn slet ikke finder en trampolin interessant. Hvis de måske snakker en masse om fodbold i stedet, så kan et fodboldmål i hjørnet af haven derimod være det perfekte valg. Det kan også være, at dine børn bare nyder, at fordybe sig i små og rolige lege, hvor fantasien kan få frit løb. Så vil en lille sandkasse måske være et bedre valg. Mulighederne er altså mange i forhold til at vælge udendørslegetøj til dine børn, og det kommer i høj grad an på dine børns alder og personlighed, hvad der passer bedst. Du kan derfor spørge ind til, hvad de godt kan lide at lave udenfor i skolen eller børnehaven og blive inspireret af dette.