Tid til at tæmme din vilde have? Sådan kommer du i gang

Der er mange måder at lave haver på. Nogle har en masse forskellige planter og liv. Andre skal hellere være mere enkle og ordentlige af udseende. Men selv de mest vilde haver kan også nogle gange blive for vilde. Så kan man godt få behov for at få tæmmet den lidt. For det kan gøre det endnu mere hyggeligt at være i haven. Og så vil der også bare blive mere plads til dig. Her kan du få nogle god råd til, hvordan du kommer i gang.

Start med en plan

Hver gang der skal laves noget, kan det være en god idé med en plan. Og særligt når det kommer til at skabe orden i en have, er det vigtigt at vide, hvad der skal ske. Derfor bør du altså gøre det klart for dig selv, hvad du vil have lavet.

Skal du blot have ryddet op, eller om der skal laves helt om?

Hvis der skal laves om, kan det være en god idé med nogle tegninger, som du kan gå ud fra. Du kan eventuelt få hjælp til at tegne det af en anlægsgartner.

Anskaf dig det rigtige udstyr

Når du så skal i gang med selve arbejdet, kan du nemt få behov for lidt forskelligt udstyr.

Skal du eksempelvis til at fælde nogle træer, så skal du have en god motorsav, der kan klare opgaven. Find din næste Stihl motorsav her.

Derudover kan du også nemt få behov for en hækkesaks, så du kan tage alle de små grene og kviste. På den måde bliver den nemmere at præcisere din hækkeklipning.

De fleste vil også have brug for at slå græs i deres have. Men hvis du vil gøre det nemt at undgå, at din have gror til igen, kan det måske være en fordel for dig at vælge en robotplæneklipper.

Læg en plan for, hvornår du skal gøre hvad

Endelig er det ikke sikkert, du kan nå det hele på én dag. Derfor kan det være en god idé, at du lægger en plan for, hvornår du skal have klaret hvad. Det vil gøre det mere sandsynligt, at du får det gjort.

Hvis du har en konkret tidsplan at gå efter, vil du eventuelt også nemmere kunne bede venner og familie om at komme for at hjælpe til.