Pas på dit træværk

Vi kan godt lide at bruge træ både indenfor men også udenfor. Man kan bruge træ til møbler, huse, hegn og meget mere. Træ er en naturressource, som har en lang holdbarhed, men hvis man vil udnytte kvaliteten af træet, skal man også give det den behandling, som træet fortjener. Olie er et godt sted at starte ved møbler, da det giver en god pleje, og derved holder i mange år. Derudover giver træmøbler også lidt rustik og charme til indretningen, som giver dit hjem en karakter og kant.

God beskyttelse er vigtigt

Hvis ens hus eller hegn er bygget i træ, er det vigtigt, at man husker at beskytte det, da det vil forlænge træets levetid. Beskyttelse af træ er en god idé, når man bor i Danmark, hvor vejret ofte skifter. Det vil beskytte mod fugt, svampeangreb og råd, derudover vil det i sidste ende også se meget pænere ud. Det findes et hav af udendørs maling, og det er forskelligt, hvad det kan bruges til. Derfor er det en god idé, at du finder ud af, hvad dit træværk har brug for, så du får det optimale ud af processen. Ved god beskyttelse vil dit træværk leve i mange år.

Find det rigtige tidspunkt

Hvis dit træværk trænger til en kærlig hånd, er det bedste tidspunkt at male udendørs fra maj til september, da det ofte er mere tørt i disse måneder. Derudover må det ikke have regnet i en uge op til, at man maler. Det er også vigtigt, at temperaturen er på et bestemt niveau. Det er en fordel, hvis den ligger på mellem 10 og 25 grader, men hvor solen ikke er direkte på malingen, da det vil resultere i, at malingen tørrer for hurtigt, og det vil derfor ikke nå at trænge ind i træet og have den ønsket effekt og beskyttelse.