Opgrader dine udendørs omgivelser med granitskærver

Du kan nemt pynte lidt ekstra på dine udendørsarealer med granitskærver. Her findes der variationer i forskellige farvenuancer, så du kan finde dem der passer bedst til omgivelserne og din personlige stil.

Med granitskærver slipper du for en masse vedligeholdelse, da det mere eller mindre passer sig selv og så er det lyn hurtigt at smide på de områder, hvor du ønsker et lidt mere tidløst og minimalistisk udtryk. Find de bedste sæsontilbud på granitskærver i dag og få et udendørsareal der ser ud som en drøm.

Sørg for den rette mængde granitskærver

Når du skal ligge granitskærver udendørs, så er det vigtigt at der er den rette mængde. Der er forskel på, om du skal lægge granitskærver i et bed, på en gangsti eller i en indkørsel. Jo mere belastning der skal ovenpå laget af granitskærver, jo større et lag skal der ligge for at det holder form og udseende.

Under granitskærverne skal der yderligere ligge et lag stabilgrus, hvis der er tale om en indkørsel, hvor det er meningen at der skal køre biler frem og tilbage.

Stabilgrus, stenmel og granitskærver

Det er vigtigt at du sørger for det rette underlag til din indkørsel. Først og fremmest skal der gerne ligge 10-12 cm stabilgrus hvorefter der kommer et lag af stenmel eller fibertex. Stenmel er som udgangspunkt meget små stykker af granit, som du kan finde i samme farvetone som det du har til ønske skal ligge i toppen.

Granitskærverne skal ligges som det øverste lag og er det du får at se, mange år frem i tiden. Når du har lagt det rette underlag, under dine granitskræver, så er du sikker på at arbejdet holder som det skal og kan spare en hel del “topping”.

Pas på for små eller store granitskærver

Når det er planlagt at der skal granitskærver i indkørslen, så bør du ikke bare købe de første og bedste du finder. Først og fremmest skal du selvfølgelig sørge for at de er den rette farve, der både passer til omgivelserne og som samtidig passer din personlige stil.

Hvis der skal køre biler på underlaget, så skal du yderligere tage højde for, hvilken størrelse af granitskærver du vælger. For små eller for store granitskærver er nemlig ikke just en fordel for bilens dæk. Det optimale i forhold til størrelsen på granitskærver i indkørslen er mellem 11 og 22 mm.

Granitskærver er billigere end andre alternativer

Der er forskellige muligheder når du skal anrette et bed, en indkørsel eller gøre lidt ekstra for udseendet på gangstien. Hvis du vælger at bruge granitskærver, så får du et tidløst design, der kræver minimal vedligeholdelse.

Yderligere vælger du en løsning der er betydeligt billigere end andre alternativer og omkring halvdelen af hvad eksempelvis herregårdssten. Granitskærver er derfor en billig løsning, der samtidig er nem at installere og som giver dig et smukt resultat uden meget vedligeholdelse.