Lær alt om haven på Havekrogen.dk

En flot og frodig have er vel enhver husejers store drøm. En have er et fantastisk samlingspunkt for alle i din husholdning, og det kan blive rammen for en masse hyggelige stunder – og det gælder alle tidspunkter på året. Men naturligvis er haven centrum for ekstra hygge, når vi rammer sommerhalvåret. Du kan nemlig få stor udnytte af din have her til sommer, hvis du sørger for at vedligeholde den. Læs med i denne artikel, og hør mere om, hvordan du holder din have allerbedst.

 

Hold ukrudtet ned

Hvis du gerne vi have en have, der altid ser flot og sund ud, så skal du sørge for at få bugt med ukrudtet. Det kan hurtigt komme til at se rodet ud, hvis der er en masse ukrudt, der stritter op mellem dine bede eller i din træterrasse. Ukrudt kan komme de mest irriterende steder, og kan også være svær at komme af med, når det først har vokset sig frem. Derfor kan du holde ukrudtet nede, ved at gå i haven mindst en gang om ugen. Det drejer sig primært i sommerhalvåret. Du kan også med fordel plante dine nye blomster eller buske mere tæt, så du undgår, at ukrudtet vokser sig for vildt. Du kan også finde skrappere midler, der kan fjerne ukrudtet. Men vær påpasselig med dette og læs instruktionerne godt igennem, før du begynder at bruge det.

 

Husk at pleje din græsplæne

Hvis du ønsker at have en græsplæne, der ser flot ud hele året rundt, så skal du sætte ekstra kræfter ind for at pleje den godt. Det indebærer bl.a. at du skal gøde den mindst en gang om året. Det kan du gøre med enten kunstig gødning eller ved brug af kompost. Hvis du har kompost i din have, så er det med at udnytte den. Det hjælper ikke kun på din græsplæne, men også på alt andet plantevækst. Hvis du har en køkkenhave, så kan du også bruge din kompost gødning der. Hvis det bliver meget varmt til sommer, så skal du huske at vande din græsplæne, så du undgår tørre områder. Her kan du investere i et vandingssystem, så din græsplæne får det mængde vand, der skal til for, at den kan se grøn og frodig ud.

 

Plant blomster og planter, der kan holde alle sæsoner

Hvis du gerne vil opnå en flot og frodig have, så skal du finde blomster og planter, der kan holde i flere sæsoner. Så skal du ikke stå med problemet hvert år, når det begynder at blomstre. Du kan udvælge nogle planter eller blomster, som du ved egner sig til vores klima. Du kan gå på opdragelse i dit plantecenter, og spørge professionelle derude, om hvilke planter eller blomster egner sig bedst til det danske klima. Ellers kan du også lære alt om haven på Havekrogen.dk. Her kan du lære en masse brugbar viden om haven, og hvordan du plejer den allerbedst. Det kan f.eks. være om, hvilke blomster du skal vælge at plante i din have, eller hvilken plæneklipper du skal vælge til at slå græsset med.