Inspiration til en mere praktisk husindretning for børnefamilien

I en børnefamilie kan det være svært at indrette sig på en måde, der passer til alles behov. Man vil gerne have et hjem, som både er flot og praktisk, og desuden et sted hvor børnene kan lege og have det sjovt. Det er dog mange gange lettere sagt end gjort. Børn har det gerne med at sprede en hvis portion af kaos omkring sig, og det er lige præcis, som det skal være. Men hvordan indretter man en flot bolig ud fra den grundlæggende præmis? Læs med her og find inspiration.

Skabe til opbevaring

Som børnefamilie er skabe jeres ven, for med mange skabe har I mulighed for at pakke rigtig meget kaos af vejen. På Daells Bolighus’ hjemmeside kan I finde stort set alle slags skabe og alle med et flot udtryk og i rigtig høj kvalitet. Her kan I finde skabe der i den grad blander det praktiske med det æstetiske, hvad der til tider ellers kan synes svært. Udover skabe findes der flotte skænke, som I også kan overveje til eksempelvis opbevaring af legetøj med videre. Der er mange muligheder for flot opbevaring, og det er bestemt noget, der kan gøre hverdagen en smule mere overskuelig. Her kan tingene pakkes af vejen hurtigt og nemt.

Rene flader

En anden ting, der kan være en god idé at overveje, er så mange ‘rene flader’ som muligt. Steder uden for meget nips og for mange antikke krukker og lignende spredt ud langs panelerne. Nogle ting er det måske fint at gemme væk i en periode, mens børnene er små – eller i hvert fald rykke ud af børnehøjde. Så undgår I at børnene ødelægger noget, samtidig med at der bliver mere plads til at lege på. Det er godt for alle, og skaber samtidig et harmonisk stiludtryk i hjemmet.

Knald på farverne 

Det betyder ikke, at ens indretning behøver være kedelig og trist, bare fordi man har fået børn. Bestemt ikke – måske endda tværtimod. Ved at skrue op for spræl og farver kan man skabe en atmosfære med plads til den kaotiske energi, der sommetider følger med det at blive en udvidet familie med børn. Ved eksempelvis at male nogle vægge i andre farver end hvid eller at få et mønstret tæppe, bliver det pludselig mindre tydeligt,

om der er kommet lidt tusfarve på den nederste del af bordbenet, eller en genstridig plet et sted på tæppet. Samtidig skaber det hygge og vidner om personlig stil i hjemmet. Et sted man kan føle sig godt tilpas – både som voksen og barn.