Gør dit hjem praktisk til børn

Har du små børn, og ønsker du et mere praktisk hjem, men uden du går på kompromis med stil og design, så læs med her! Herunder har vi nemlig samlet en række tips til at gøre dit hjem børnevenligt uden at gå på kompromis med stil og design!

Opbevaring

Med småbørn bliver boligen hurtig rodet, og gulvet flyder ofte af legetøj! Investér derfor i smart opbevaring for at holde legetøj og andre genstande organiseret og gemt væk. Brug kurve, kasser og skabe med lukkede døre for at skabe et ryddeligt og stilfuldt udseende.

Pas på dine møbler!

Vælg bløde møbler med afrundede kanter for at minimere risikoen for skader. En sofa med vaskbare betræk vil dermed også være lettere at vedligeholde. Vælg også gerne et materiale, som er nemt at gøre ren. Undgå for guds skyld også en hvid sofa! Invester i en voksdug for at beskytte dit spisebord eller sofabord, her findes der mange stilfulde designs med mønster og farver!

Tæpper og gulvbelægning

Vælg gulvbelægning, der er nem at rengøre og tåler slid. Gulvtæpper kan være en god idé for at skabe et behageligt legeområde, men sørg for at vælge tæpper, der er nemme at støvsuge eller rengøre. En god idé er også at vælge laminat gulve, da dette er nemt at rengøre.

Sikkerhed!

Installér sikkerhedsgitre ved trapper og andre farlige områder for at beskytte små børn mod at falde eller komme til skade. Brug også børnesikrede stikkontakter for at forhindre børn i at stikke fingrene ind i farlige stikkontakter. Sørg også for, at ledninger er gemt væk eller fastgjort sikkert til væggen for at undgå, at børn trækker i dem eller putter dem i munden.

Stilfulde opdelingsmuligheder

Hvis du har brug for at opdele rummet for at skabe sikre zoner til børnene, kan du overveje stilfulde opdelingsmuligheder som skærmvægge, reoler eller gardiner, der passer til din indretningsstil.