Hvordan anvendes treskruer

Treskruer findes i mange forskellige varianter, former og størrelser og det kan derfor godt være en smule svært at vurdere hvilken treskrue man skal vælge.  Derfor har vi udarbejdet en guide til gør-det-selv-manden eller kvinden, som ønsker at anvende treskruer til at arbejde i træ med. Langt de fleste treskruer kan håndtere forskellige opgaver i arbejdet med træ som materiale.

Treskruer kan anvendes til forskellige træopgaver og her kommer vi med et par forskellige arbejdsopgaver, hvor treskruen vil være den optimale møtrik til opgaven. Den første opgave hvor treskruen vil være optimal at anvende er, til udendørs byggerier.

Langt de fleste udendørs opgaver er byggeri i træ, hvor treskruen selvfølgelig er den perfekte møtrik til at udførelse af opgaven. Her handler det om at vælge den rigtige treskrue i forhold til det træ som er udvalgt til arbejdsopgaven. Der findes forskellige træmaterialer såsom egetræ, imprægneret træ og trægulve, hvor de rigtige treskruer skal anvendes.

De treskruer som anvendes til udendørsbrug er mere hårdføre, end de treskruer som anvendes til indendørsbrug og andre mere detaljeret opgaver. Grundet det danske klima, skal de udendørs treskruer kunne holde til det danske vejr, som både byder på regn, sne, slud, kulde og hård varme.

Udover udendørs byggerier findes der selvfølgelig også indendørsbyggerier, hvor det er en smule anderledes opgaver som findes sted. De arbejdsopgaver hvor treskruer vil være relevant, er selv arbejdsopgaver som indeholder træ indenfor i f.eks. et kontor, gulv, døre, vinduer osv. Her er det essentielt at de treskruer som bliver anvendt, er mindre og ikke for tydelige efter brug, da vi befinder os indendørs og detaljer er højere grad prioritet.

De små treskruer

Mindre treskruer anvendes også oftest til indendørs brug, som f.eks. kan være til møbler, ophæng og forskellige samlinger. Oftest findes der speciallavet treskruer til disse opgaver, som oftest er blevet produceret af producenten til det givet produkt.

Her anvendes de små treskruer, for at forsikrer oftest fra producentens side, at det givende produkt ikke skulle flække i træet, når treskruen anvendes. En forsikring som stort set alle producenter af samle møbler og andre genstande af træ, vælger at bruge i dag.

I dag er der mange eksperter og specialister som fraråder at du som gør-det-selv-mand eller kvinde, anvender en almindelig treskrue til hårdt træ, imprægneret træ og lærketræ. Dette frarådes da der i disse træsorter og trævarianter findes meget syre, som efter et års tid, vil gå ind og påvirke treskruen.

I værste tilfælde vil dette gå ind og påvirke treskruens farve og skjolder. Derfor anbefales skruer som er produceret til at kunne modtage syren uden at få den helt store påvirkning.

Treskruer kan derfor købes i flere forskellige varianter og typer, alt efter hvilken træsort du vælger at arbejde med. Der findes treskruer som kan anvendes til forskellige typer af arbejdsopgaver, heriblandt indendørs byggeri og udendørs byggeri. Treskruen er en unik møtrik, som er udviklet og produceret til at arbejde i forskellige træsorter uden at træet skulle gå hen og flække. Så skal du arbejde med træ, så skal du anvende treskruer.