Grunden til, at du elsker planter

En planteelsker ved, at der er mange gode grunde til at have planter i sit hjem. De er kønne, pifter indretningen op, og så er der faktisk også mange andre rigtig gode grunde til, at elske planter.

 

Planter renser luften

 

Før det første har planter en fantastisk egenskab til at virke luftrensende. Forskning viser, at planter renser luften for støvpartikler, CO2 og rester der hænger i luften fra eksempelvis stof og byggematerialer. Det kunne jo være grund nok i sig selv, men der er flere grunde.

 

Grønt er godt for øjet

 

Måske har du undret dig over, hvorfor der er et grønt klæde på bordet til eksaminer? Det er faktisk fordi, at grønt beroliger øjet. Den beroligende effekt mærkes med det samme på kroppen. Man føler sig hurtigt i mere vante omgivelser, når man har grønne ting omkring sig. Det er endnu en god grund til at skaffe sig en masse planter til hjemmet. Det giver også god mening, at grønt er godt for øjet, når man tænker på, at træer, buske og ikke mindst græs, er grønt.

 

Uendelige muligheder

 

Der er så mange muligheder, når man er planteelsker. Hvis du ser en oversigt over planter, vil du opdage, at der er rigtig mange forskellige planter at vælge imellem. Derfor er det bare at gå i gang med at undersøge, hvilke planter, der falder i din smag. Der kan være meget forskel på planternes udseende rent farvemæssigt, og man kan få både tunge og lette planter. Samtidig er der også stor forskel på, hvordan planterne hver især skal passes. Det er en af de ting, der er en god idé at undersøge, inden du skaffer dig en plante. Du vil nødig have, at den ikke passer til det klima, du har i dit hjem.