Fordele ved forskellige fodredyr

Uanset om du har en padde, et krybdyr eller en fugl, kan det vær én god idé at tænke over de forskellige fodermuligheder til dit dyr, samt hvilke funktioner de har. Der findes for eksempel både tørfoder og insekter til dyr, hvori foder disse kategorier kan have forskellige fordele, for dit kæledyr. I denne guide vil vi dog fokusere på foderdyr til padder, krybdyr og fugle og deres forskellige funktioner.

Bænkebidere

Generelt kan en bænkebider fungere som både fodredyr og nyttedyr. De fleste tror nok at bænkebidere er et insekt, men er egentlig betragtet som værende i familie med krebsdyrene. Den cubanske bænkebider indeholder en stor mængde kalk, som kan være godt til dit dyr.

Ligesom dit dyr skal have foder for at overleve, skal foderdyrene også have føde, til at blive mere næringsrige. Kalkindholdet kan opretholdes i bænkebideren, hvis man fodrer disse med kalkrigt foder såsom proteinholdigt hunde- eller kattemad.

Zophabas morio

Zophabas morio er også kendt som kæmpe melormen, og indeholder en del fedt, som er særlig godt til reptiler, men er også anvendt til andre dyr for dets fedtholdige fordele. I disse foderdyr kan du også optimere deres indhold ved at tilføje calcium- og vitamin pulver, for at gøre kæmpe melormene bedre til dit dyr. Disse foderdyr spiser hvedebrød, men spiser også frugt og grønt.

De samme informationer gælder sig for den almindelige melorm, som også er fedt- og proteinrige. Melormene skal dog ikke gives til reptil unger, da deres maver ikke er udviklet til at kunne fordøje disse endnu.

Regnorme

Regnorme anvendes ofte til fugle og fiskeri. Du kan købe forskellige mængder regnorme, som er avlet, så de ikke indeholder parasitter fra den naturlige jord. Derudover skal disse helst opbevares køligt, men til gengæld skal disse ikke fodres, da de lever og styrker sig af den jord, som de kommer i.

Voksmøl larven

Voksmøl larven indeholder også en stor mængde protein, fedt og fiber, som gør dette foderdyr til en næringsrig fodermulighed for dit dyr. På nogle dyr kan disse virke vanedannende på grund af et højt fedtindhold, som kan være en god idé at have øje for, når du er på udkig efter foder til dit dyr. Temperaturen for disses levested, er også essentiel at holde øje med, da hvis de får det får varmt vil forsøge at slippe ud af deres boks gennem låget eller ved at gnave sig ud.