Begynd til hvalpetræning med din hvalp for gode stunder og resultater

Har du lige fået et nyt lille og pelset familiemedlem, så kan det være, du står og mangler et godt sted at begynde til hvalpetræning. Hvalpetræning er på mange måder givende og hyggeligt. Din lille hvalp bliver stimuleret med øvelser, og du kan møde andre hundeejere og udveksle erfaringer. Hvalpe er små livlige dyr, og derfor kan det synes nødvendigt og givende at opsøge god hvalpetræning. Hunden er menneskets bedste ven, som man siger, men hunden er ikke en ven, der altid gør, som man siger og godt kunne tænke sig. Det tager tid og træning, og det kan være en god idé at starte tidligt – allerede fra når din hvalp er ni uger gammel. På den måde får du en god start med din lille ny hund, og den lærer at omgås dig, andre mennesker og andre hunde.

Hvalpetræning giver dig og din hun en god start

Hvalpetræning og socialisering er på mange måder den bedste start for dig og din hund. Der er tale om en opstartsperiode, hvor du selvfølgelig – eller med stor sandsynlighed – holder rigtig meget af dit lille ny og nuttede kæledyr. Men det kan være frustrerende at erfare, at din hvalp ikke altid er nuttet, sød og opfører sig pænt, men også sommetider gør noget, som du ikke vil have, at den gør. Hvalpetræning giver dig gerne redskaber som hundeejer, så din hvalp lærer at aflæse og adlyde dig, og så du også omvendt lærer at aflæse dens kropslige og lydlige signaler. Faktisk er du som hundeejer lige så meget til træning som din hvalp, for det er med din hjælp, indsats og kontinuerlige opdragelse, at din hvalp vokser op til at blive en sød og velopdragen hund.

Hvad kan du og din hund lære på et hvalpetræningskursus?

På et hvalpetræningskursus skal du som hundeejer gerne lære at aflæse og hjælpe din hund til at opføre sig, som du ønsker. Foruden at du stiller krav til, at du gerne vil have, at din hund opfører sig, som den skal, handler det også om at lytte til hundens behov. På et hvalpetræningskursus lærer du for eksempel:

  • At skabe god kontakt og forbindelse til din lille ny hvalp

  • At få din hund til blandt andet at komme, når du kalder

  • At gøre din hvalp i stand til at møde andre hunde og mennesker

  • At gå pænt