Beskyt dine skråninger mod næringstab med erosionsmåtter

Erosion af jord er ikke proces, du kan stoppe helt. Og det er lidt en skam, for hvis du ønsker at dyrke nogle sunde planter, så går det ikke, at nedbør og blæst fjerner næringsstoffer fra skråninger. Men du er ikke fuldkommen magtesløs over for vindens og regnens hærgen, da du kan beskytte jord og derved planter ved at investere i lidt erosionsbeskyttelse, som du kan finde i form af erosionsmåtter.

Beskyt næringsindholdet i jorden

Hvad er en erosionsmåtte så? Det er en måtte, du ruller ud over den jord, du gerne vil beskytte. Det er forskelligt, hvad måtterne er lavet af. Klassiske måtter er lavet af plastik, hvilket ikke er synderligt godt. For hvis du ikke selv samler det op, når det er nye planters tid til at spire, ender det bare ude i naturen et sted. Heldigvis er det muligt at erhverve sig måtter, der er langt mere bionedbrydelige.

Skaf en bionedbrydelig erosionsmåtte

Bionedbrydelige erosionsmåtter består selvfølgelig af naturmateriale. Fx så kunne det være græs-, halm- eller kokosfibre. De beskytter mod erosion, så snart du folder dem ud. Efterhånden som de bliver nedbrudt, bliver der sat en smule næring i omløb i jorden under dem. Du mærker altså flere effekter ved at bruge disse typer. Og der er intet til hinder for, at du spreder et nyt, når tid er til det.

Hør om installation af erosionsmåtter hos en forhandler

Det er forholdsvist nemt at rulle en erosionsmåtte ud. Du kan hurtigt finde en installationsvejledning hos visse forhandlere, så det er ikke fordi, at det kræver nogen speciel analytisk evne fra din side for at vide, hvordan du griber jobbet an. Hvis du vil være sikker på, at næringsindholdet ikke helt fjernes fra en skråning ude på din ejendom, er det oplagt, at du spreder nogle erosionsmåtter over arealet.