Varmeisolering – isolering af varmerør og kedler

Ønsker du at spare hurtige og nemme penge gennem din varmeregning? Så er varmeisolering den helt rigtige løsning for dig. Varmeisolering er hurtig og nem måde at spare penge på varmeregningen og det er nemt og hurtigt at få implementeret. Når energiforbedringer skal ske, så er det et nemt sted at starte med varmerørene og varmeanlægget, da dette indgreb ikke kræver særlig meget.

Der er stor forskel om varmerørene eller kedlerne befinder sig ude eller inde for klimaskærmen. Hvis varmerørene befinder sig uden for klimaskærmen, vil fortjeneste blive større og argumentet for at isolere elementerne endnu større. Hvis varmerørene befinder sig inden for klimaskærmen, vil fortjenesten blive mindre og der vil derfor være et mindre argument.

Når varmeisolering skal udføres, er det for ikke at undgå at varme går til spilde. Når varme isolering monteret er formålet at få varmen transporteret fra a til b uden varme skal slippe ud. Dette er en billig løsning for at undgå energispild og at du har mulighed for at opretholde en stabil og høj temperatur i det givende lokale, hvor varmen skal føres hen.

Udover den åbenlyse økonomiske gevinst samt den positive effekt på temperaturen ses også en anden væsentlig fordel ved varme isolering. Det er nemlig at hvis dit hus er varmeisoleret, kan det have stor bygningsværdi og derved en stigende pris.

Varmeisolering på vandrør og kedler

Når vi snakker om varmeisolering af vandrør, findes der rigtig mange argumenter for at udfører opgaven. Med varmeisolering af vandrør vil der blive en stor gevinst på varmen, uanset om rørene bliver ført igennem uopvarmede lokale eller ej. Der findes mange gode sidegevinster ved at varmeisolere sine vandrør. Du opnår bedre kontrol over hvor varmen blive sendt hen og hvordan temperaturen skal blive. Varmen som bliver transporteret afsted, er mere under kontrol og bliver mindre reduceret af at rørene er blevet isoleret.

Når varmerør skal isoleret anvendes rørskåle. Rørskåle funger som en form for kappe med isolering på, som herefter vil blive tilføjet uden på det givne rør, og vil herefter blive bundet fast med ståltråd eller tape.

Når vi snakker varmeisolering af vandrør, vil det næsten være for dumt ikke også at varme isolerer kedlerne. Eftersom de også afgiver varme igennem stråling. Varmeisolering af kedler er en mere krævende opgave som skal udføres med andre materialer heriblandt trådvævs måtter. Trådvævs måtterne vil blive tilført kedlerne uden på og vil blive sat fast med tråd eller blive syet sammen med ståltråd. For at opnå maksimal varmeisolering igennem trådvævs måtterne skal de helt ligger i en tykkelse mellem 30-100 mm.

Når kedlerne er blevet isoleret, er det vigtigt at de ikke overstiger 50 grader. Med varmeisolering på kedler, er der rigtig mange penge at hente, da kedler ofte står tændt hele året. Her vil der være meget energi som nu ikke bliver tabt grundet varmeisoleringen.

Mange anbefaler at man får set på sine gamle vandrør og kedler for varmespildstjek. Disse gamle vandrør og kedler kan ofte fremføre et stort energi- og varmespild uden det blotte øje kan se det.