

Kunne du godt tænke dig en varmeregning, der måske blev lidt mindre, end den er lige nu? Det kan handle om, at dit hjem efterhånden har brug for at blive efterisoleret. Det er ikke sikkert, du har hørt om henholdsvis hulmur eller hulmursisolering, men hvis du kender hulrumsisolering, så er det faktisk en og samme ting. Kært barn har mange navne.
Hulmursisolering er måske den vigtigste type af isolering, der er i et hus. 30 % af varmen fra huset slipper ud gennem ydervæggene, så ved at isolere ordentligt her, er der virkelig noget at hente. Især kombineret med loftet, hvor der slipper yderligere 25 % ud, kan man virkelig få gjort noget ved varmen og hvor godt, huset holder på den. Ved at isolere godt, passer du automatisk også bedre på miljøet. Når huset selv bliver i stand til at holde på varmen, er det nødvendigt at sætte mindre varme på, og det er en stor fordel i det lange løb.
Sikrer mod fugt
En af de største frygte, mange har, er, at der pludselig opstår skimmelsvamp eller fugt i et hjem. Det kan være næsten umuligt at slippe af med igen, så det er en ting, man virkelig skal sørge for at undgå og beskytte sig mod på forhånd. Det er væsentligt nemmere at være præventiv, end det er først at gøre noget, når skaden er sket. Ved at isolere hindrer du fugten i at sætte sig og formindsker risikoen væsentligt.
Måske du tænker, at din hulmur allerede er isoleret, og at det derfor ikke er nødvendigt for dig at få isoleret. Men isolering holder ikke evigt, og det er en god idé at få lavet et tjek af hulmursisoleringen for at se, om den stadig er tiptop eller om den kunne bruge en omgang efterisolering. Det kan nemlig godt tænkes ved ældre huse.