Taler du heller ikke om ensomheden? Tre gode grunde til at bryde tabuet

I hverdagen er det de færreste, som husker at få spurgt ens nærmeste ind til ensomheden. Derfor er det også de færreste, som ved, hvis deres nærmeste går rundt og føler sig en smule ensomme. Hos Hamlet Århus forsøger de at nedbryde dette tabu, og de har derfor skabt et frirum for ensomme unge.

Taler du heller ikke med dine venner omkring ensomheden? Så får du her tre gode grunde til at bryde tabuet.

Tabuer er bare ikke fede

For det første er tabuer simpelthen bare ikke fede. De er noget, vi som mennesker i et samfund er blevet enige om, at vi – af en eller anden grund – bare ikke skal tale om. I et samfund som Danmark, som ellers er kendt for at være frisindet og et af de lykkeligste i verden, giver det simpelthen ikke mening, at vi har et tabu omkring noget, som kan gøre så meget skade som ensomhed. Væk med tabuet og frem med åbenheden omkring problemet. Hvis ikke et samfund som vores kan gøre det, hvem kan så?

Ensomheden er et samfundsmæssigt problem

Næste gode grund til at nedbryde tabuet omkring ensomhed er, at det er et samfundsmæssigt problem. Det vil sige, at det er et problem for dig og mig og alle, og ikke kun for dem som hver dag rent faktisk kæmper mod ensomheden. Når enkelte individer af vores samfund rammes af et problem, er det noget, samfundet bør kunne løfte. Det gælder også, når vi taler om at bryde tabuet om ensomhed.

Sæt dig selv i andres sko

Hvis du endnu ikke er blevet overbevist om, at tabuet omkring ensomhed bør bekæmpes så sæt dig selv i andre sko. Forestil dig lige at kæmpe hver dag med et problem som andre overhovedet ikke vil tale om. Hvordan tror du selv, det føles?