Hvad kræver det at få jagttegn?

Kunne du godt tænke dig at gå på jagt? Så kræver det at du erhverver dig et jagttegn. Men hvad kræver det? Hvor dyrt er det? Og hvor lang tid tager det? De spørgsmål vil vi besvare i det følgende.

Hvad er et jagttegn?

Er jagttegn, eller jagtbevis om man vil, er et bevis på, at du har tilladelse til at gå på jagt i Danmark – når det er jagtsæson vel og mærket. Man skal som jæger altid medbringe sit gyldige jagttegn når man går på jagt.

Hvordan får man et jagttegn?

For at få et jagttegn i Danmark skal man først og fremmest bestå en jagtprøve. En jagtprøve består både af en teoretisk prøve og en praktisk prøve. Man skal være mindst 16 år gammel for at kunne blive indstillet til jagtprøven i Danmark. For at kunne bestå jagttegnprøven skal man have deltaget i et jagttegnskursus.

Når man har bestået jagtprøven skal man herefter bestå en skydeprøve med det våben, man har planer om at gå på jagt med.

Hvad koster det at tage jagttegn?

For at få et jagttegn skal man som nævnt bestå jagtprøven. Selve jagtprøve er ikke dyr. Den koster kun 310 kr. at tilmelde sig. Det, der koster noget, er det obligatoriske jagtkursus, som man skal deltage i for at kunne bestå jagtprøven. Dette kursus udbydes af forskellige jagtlærer og undervisere og priserne varierer derfor.

Der er dog flere omkostninger forbundet med at have jagttegn. Jagttegnet skal nemlig også fornyes hvert år, hvilket koster 650 kr.

Endelig skal du have en såkaldt jagtforsikring, som er lovpligtig for alle jægere med et dansk jagttegn. Prisen på en jagtforsikring varierer.

Hvor lang tid tager det at tage jagttegn?

Det er forskelligt hvor lang tid det tager at tage jagttegn. De fleste jagtlærer tilbyder enten weekendkurser eller dagskurser. De fleste kurser tager mellem 4 og 5 dage. Læs mere om kurser her.