Sådan beskytter du dig bedst mod solen

Nogle gange kan man godt komme til at længes efter noget sol. For der er ingen tvivl om, at solrige dage bare gør noget ved ens humør og energiniveau. Men når det er sagt, så er det også vigtigt at tage sig i agt for solen. For selvom solen jo selvfølgelig er vigtig og livgivende, så kan den også være skadelig. Ikke mindst i for store mængder. Og derfor er det vigtigt, at du sørger for at beskytte dig ordentlig mod solen. Her er nogle råd til, hvordan du kan gøre det.

Få skygge i haven

De fleste elsker nok at have mulighed for at nyde solen i deres egen have. Det kan også være det perfekte sted at få sit indskud af D-vitamin. Men det er altså også vigtigt at få plads til noget skygge i haven.

Med en hængeparasol bestemmer du selv, hvor og hvornår du vil have skygge. Når du har fået nok af solen stråler, så slår du bare parasollen ud. Ligeledes er dem nem at pakke sammen, når du igen vil nyde lidt ekstra lys og varme.

Husk at bruge SPF

Hvis du virkelig vil beskytte dig selv, så skal du også huske at bruge SPF. Det vil nemlig være en af de bedste former for beskyttelse, når det ikke kan undgås, at du skal være ude i solen.

Det klassiske produkt med SPF er selvfølgelig solcreme. Derfor er det også vigtigt at bruge. Men du kan faktisk med fordel vælge at bruge det tidligt på året. For selvom du ikke bliver solbrun, så kan din hud alligevel tage skade af solen stråler.

Udover solcreme kan du også finde SPF i mange andre produkter, så som:

  • Dagcreme

  • Make-up

  • Sololie

Hav et ekstra lag tøj på

Måske kan du ikke forestille dig at vinke helt farvel til sol på huden. Men det kan alligevel være en fordel at dække din krop lidt bedre til indimellem. Selv hvis du bare gøre det nogle gange, så vil det stadig yde en bedre beskyttelse.

Hvis du for eksempel ved, at du skal være ude en hel dag, så kan et ekstra lag tøj være helt uundværligt. For når du har fået nok sol, så er det altid let at dække dig til.

Når det er varmt, handler det naturligvis blot om at finde materialer, der er behagelige at have på i varmen.